Ο δήμος Βόλου απαντά για το θέμα της ΕΡΓΗΛ

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο δήμος Βόλου για το θέμα της ΕΡΓΗΛ, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε αλλά και τα στοιχεία που παρέθεσαν, τόσο ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Λεωνίδας Μαυρογιάννης όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, Ν. Παπαπέτρος.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται οτι, “επειδή διάφοροι παράγοντες και παραγοντίσκοι συνεχίζουν να θορυβούν και να επιχειρούν να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη γύρω από το θέμα της ΕΡΓΗΛ, στοχεύοντας αφ’ ενός μεν να μειώσουν την τεράστια επιτυχία του Αχιλλέα Μπέου για την οριστική διευθέτηση του θέματος, που σηματοδοτεί και την αρχή της πλήρους εξυγίανσης της ΔΕΥΑΜΒ, και αφ’ ετέρου να νομιμοποιήσουν την ύπαρξή τους, σε μια κοινωνία που τους αγνοεί, επανερχόμαστε – για τελευταία φορά – υπογραμμίζοντας τα εξής:

Το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ, όπως όλοι το συνομολογούν, γεννήθηκε, εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε πολύ  πριν την ανάληψη της Δημαρχίας από τον Αχιλλέα Μπέο.

Από το 2011, επί δημαρχίας Σκοτινιώτη, εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου, με την οποία «δικαιώθηκε» η ΕΡΓΗΛ και εύλογα κανείς διερωτάται  γιατί επί μια τριετία η τότε καθεστωτικού χαρακτήρα διοίκηση της πόλης δεν προχώρησε σε ενέργειες, όπως ο διακανονισμός  των οφειλών, που άλλωστε «έτρεχαν» έντοκα από τότε, και τώρα  μέμφεται γι’ αυτό τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Το 2014, όταν παραλάβαμε την Δημοτική Αρχή, παραλάβαμε και την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, που επίσης  «δικαίωνε» την ΕΡΓΗΛ. Το «εκατομμυριάκι», του βολιώτικου λαού, όπως με τόση μεγαλοσύνη (!) οι σημερινοί αχυράνθρωποι του Σκοτινιώτη το χαρακτηρίζουν, παραμένει άγνωστο γιατί δόθηκε από τον τέως Δήμαρχο, τη στιγμή που η προσφυγή εκκρεμούσε και η καταβολή συνιστούσε ομολογία παραδοχής της οφειλής. Ηταν «συμμόρφωση» ή μια μικροπολιτική καταστροφική για την πόλη και τη ΔΕΥΑΜΒ ενέργεια, ώστε να μην πάει με το σκάνδαλο στις εκλογές ο τότε Δήμαρχος;

Σε κάθε περίπτωση εμείς αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε πρόσφορο μέσο να ανατρέψουμε τη σωρεία δικαστικών αποφάσεων υπέρ της ΕΡΓΗΛ και σε βάρος της τοπικής μας κοινωνίας, με κορυφαία την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου. Και εν τέλει με την ένταξή μας σε ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό της επιχείρησης που πλέον μπορεί να αναπνέει. Δυστυχώς όλες οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης εκδόθηκαν υπέρ ων εργολάβων. Ευτυχώς οι αλλεπάλληλες ετυμηγορίες του λαού του Βόλου εκδόθηκαν υπέρ της διαφάνειας, της χρηστής διαχείρισης και των ανθρώπων που αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό, χωρίς ιδιοτέλειες και προσωπικές στρατηγικές. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και σύντομα στις κάλπες θα σταλεί εκ νέου το μήνυμα σε αυτούς που κουτοπόνηρα με αχυράνθρωπους, μπροστινούς και φερέφωνα επιχειρούν να επανέλθουν στη νομή της εξουσίας από τα… παράθυρα, για να ξαναζήσουν τα περασμένα μεγαλεία τους!“, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος