Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Καρδίτσας μαζί με φορείς, εθελοντές, συλλόγους και σχολεία θα συμμετάσχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 μέχρι στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 με σύνθημα “Έξυπνη Κινητικότητα – Ισχυρή Οικονομία”, οργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, το ποδήλατο και τους πεζούς. Για την οργάνωση των εκδηλώσεων – το πλήρες πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Γιαν. Σβάρνα, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Σωτ. Αντωνίου, της Δ/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Ευθ. Μητσιάδου, εκπροσώπων της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας και του Ποδηλατικού Ομίλου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ), από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ΄ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 και 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Η εβδομάδα, κορυφώνεται με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», στις 22 Σεπτεμβρίου κατά την οποία τμήματα οδών της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα ΜΜΜ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος