Ο δήμαρχος Βόλου απάντησε για τη διαχείριση του νερού στην Αγριά

Στα μέσα Ιουλίου θα ολοκληρωθεί το έργο μεταφοράς νερού στην Αγριά από την πηγή στα Πλατανίδια ενώ στην πηγή θα τοποθετηθεί και απονιτροποιητής προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το νερό θα είναι απολύτως κατάλληλο, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε σημερινή (28/06/2021) συνέντευξη Τύπου. Τόνισε ότι πέφτει η πίεση του νερού στην Αγριά όταν πέφτει η στάθμη του νερού στην δεξαμενή που γίνεται διαμοιρασμός και οι κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή και τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί με την κατανάλωση του νερού. Επιπλέον χρησιμοποίησε απαξιωτικούς  και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για όσους δημοτικούς συμβούλους ασκούν κριτική για τη διαχείριση του θέματος του νερού και έκανε λόγο για «ψεύδη και συκοφαντίες».

Αναφορικά με τη βλάβη στη Ν. Δημητριάδα και την αργοπορία αποκατάστασής της πριν κάποιες ημέρες, επεσήμανε ότι κακώς οι υπάλληλοι δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους πολίτες ότι η αποκατάσταση θα καθυστερούσε, αλλά αυτά συμβαίνουν σε αποκαταστάσεις βλαβών σε ένα παλιό δίκτυο.

Σε ότι αφορά στο νερό της Αγριάς ανέφερε ότι υπήρξε επιβάρυνση με βαρέα μέταλλα όπως έδειξαν οι μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ και γι αυτό απαγορεύτηκε αρχικά η ανθρώπινη κατανάλωση ενώ συνολικά λείπουν από το δίκτυο 1000 κυβικά νερό τα οποία θα εξασφαλιστούν από τη γεώτρηση στα Πλατανίδια, ένα έργο που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.  Επιπλέον ανέφερε ότι προχωρά το έργο της ζωνοποίησης σε Βόλο και Ν. Ιωνία και θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων ξεσηκώνουν τους κατοίκους της Αγριάς, ακόμη και μαθητές σχολείου όπως κατήγγειλε, να αντιδράσουν και να διαδηλώσουν για το θέμα του νερού, μιλώντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό τους.

Τέλος επιτέθηκε σε όσους «πολιτικοποιούν την προσωπική του ζωή» και τόνισε ότι εκείνος ποτέ δεν έκρυψε απολύτως τίποτα από τους πολίτες.

Η αναθεώρηση της άδειας του γκαράζ στη Φιλελλήνων

Απαντώντας στην κριτική μερίδας του τύπου, όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος, για το πως χειρίζεται η δημοτική αρχή το θέμα της αξιοποίησης των χώρων προς ενοικίαση στο γκαράζ της Φιλελλήνων, ανέφερε και επέδειξε την αναθεωρημένη άδεια του χώρου που περιλαμβάνει και το δώμα και πλέον όπως είπε, «μπορούμε να προχωρήσουμε όπως θέλουμε. Επιχειρηματικά η πόλη δεν μ’ ενδιαφέρει είναι μικρή αλλά είναι μεγάλη στην καρδιά μου γιατί εδώ γεννήθηκα και κάνω ότι μπορώ για να καλυτερεύσω την ποιότητα ζωής των κατοίκων» κατέληξε.

Κατατίθεται η μελέτη για τις ενεργειακές κοινότητες

Ο δήμαρχος Βόλου επέκρινε τις αντιπολιτεύσεις που ψήφισαν αρνητικά η λευκό στο έργο των ενεργειακών κοινοτήτων. Επισήμανε ότι την άλλη εβδομάδα κατατίθεται η μελέτη για τις ενεργειακές κοινότητες,  ύψους 40 ε. ευρώ και υπενθύμισε ότι  «θα δώσουμε σε πάνω από 2.000 νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα δωρεάν ρεύμα». Οι εκτάσεις που θα αναπτυχθούν σε τρία σημεία του Π.Σ. έχουν εντοπιστεί κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος