Νοσοκομείο Βόλου: Έκτακτη συνέλευση για τις εισφορές ΤΣΑΥ

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου για το γεγονός ότι θα πρέπει να επωμιστούν και τις εισφορές των εργοδοτών τους, πέραν των δικών τους αν επιθυμούν να συνεχίσουν να είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΑΥ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που έφθασε την περασμένη Τετάρτη μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να ασφαλίζονται και στο ΤΣΑΥ και θα τους παρακρατείται από το μισθό επιπλέον ένα ποσό της τάξης των 200 έως 300 ευρώ. «Η ρύθμιση αυτή είναι εξωφρενική. Εντάξει μας πήγαν όλους σε ένα ταμείο, αλλά εμείς πληρώναμε και το ΤΣΑΥ όπου παραδοσιακά ήμασταν ασφαλισμένοι για μια δεύτερη σύνταξη. Ο καθένας μας έχει δώσει εισφορές, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, από 100 έως 140 χιλιάδες ευρώ που θα τα χάσουμε αν δεν συνεχίσουμε να ασφαλιζόμαστε» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας. Επισήμανε ότι η Ομοσπονδία είναι σε αναβρασμό και αύριο αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση στο Νοσοκομείο Βόλου για να συζητηθεί το θέμα.

Επιπλέον ο κ. Χαυτούρας χαρακτήρισε βόμβα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου την απόφαση του υπουργείου Υγείας να παγώσει τις κρίσεις για το διορισμό γιατρών στο ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει χαρακτηριστικά η πρόσληψη 16 μόνιμων γιατρών και στο Αχιλλοπούλειο. «Αυτό προέκυψε από το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας απαγορεύει πλέον να είναι μέλη των συμβουλίων κρίσεων που βαθμολογούσαν τους γιατρούς, οι συντονιστές διευθυντές. Επιπλέον και γιατροί σκέφτονται να προσφύγουν στα δικαστήρια γιατί έμειναν να περιμένουν τους διορισμούς τους, έχοντας κριθεί και τώρα η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί», επισήμανε ο κ. Χαυτούρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος