Νοσοκομείο Βόλου: Δύο θάνατοι από κορονοϊό σήμερα

Με δύο νεκρούς ξεκινάει ο σημερινός απολογισμός για το Νοσοκομείο του Βόλου -ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι έχασαν τη μάχη που έδιναν τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώνουμε ότι ο αριθμός των θανάτων από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα 11 Νοεμβρίου, νωρίς το πρωί, έχει φτάσει τους 15. Σήμερα οι ασθενείς στις κλινικές κορονοϊού είναι 97, παραμένει γεμάτη η  ΜΕΘ Covid και οι εισαγωγές κατά τη διάρκεια της νύκτας ήταν 5.  Εν τω μεταξύ, ο καθημερινός αριθμός θανάτων στο νοσοκομείο του Βόλου, προβληματίζει εντόνως, κυρίως βλέποντας και τα πανελλαδικά δεδομένα, όταν οι θάνατοι είναι 70 πανελλαδικά και από αυτούς οι 6 σημειώθηκαν χθες στον Βόλο.

Οι εισαγωγές ασθενών σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν λιγότερες, ωστόσο η κατάσταση παραμένει και εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη, επεσήμανε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Νίκος Χαυτούρας, συμπληρώνοντας ότι στις κλινικές Covid νοσηλεύονται 97 ασθενείς και 8 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι εισαγωγές κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν πέντε.

Ο κ. Χαυτούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, είπε ότι “σήμερα περιμένουμε τις μετακινήσεις συναδέλφων γιατρών, οι οποίες σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έχουν υπογραφεί. Έγινε η  μετακίνηση από το Κέντρο Υγείας Δομοκού  της Πνευμονολόγου, μετακίνηση την οποία περιμέναμε ένα χρόνο, ενώ αναμένονται μία παθολόγος και ένας πνευμονολόγος από Κ.Υ. Βόλου, καθώς και η ενίσχυση με ιδιώτες γιατρούς”.

Τέλος, ο κ. Χαυτούρας έδωσε και την εικόνα ασθενών που νοσούν ελαφρά με κορονοϊό και έχουν μετακινηθεί προς ιδιωτικά θεραπευτήρια. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Κένταυρος πήγαν 26 ασθενείς και 10 στο Άνασσα, ενώ αναμένεται και η ενεργοποίηση των συμβάσεων και με τα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια της Λάρισας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος