Νόμος “ταφόπλακα” για την κλασική αυτοκίνηση

Το “τέλος” της κλασικής αυτοκίνησης φέρνει νόμος που ψηφίστηκε στη βουλή και μεταξύ άλλων, απαγορεύει την κίνηση των κλασικών παλαιών αυτοκινήτων στο δρόμο, ακόμη και για την συντήρησή τους. Αυτό επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της Λέσχης Κλασσικών Αυτοκινήτων Βόλου Τέλης Δουλόπουλος. Συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σπίρντζη αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Λ. Τσακαλώτο έχουν ζητήσει οι 20 Λέσχες Κλασικών Αυτοκινήτων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει σχετική τροπολογία.

Όπως εξήγησε ο κ. Δουλόπουλος πλέον ένα κλασικό αυτοκίνητο με την ειδική πινακίδα για να συμμετέχει σε μία εκδήλωση θα πρέπει να μεταφερθεί με τρέιλερ στο χώρο και να απομακρυνθεί επίσης, γεγονός που επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του με πρόσθετο κόστος. Επιπλέον δεν έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης του να το κυκλοφορήσει στο δρόμο, ούτε για τα χιλιόμετρα συντήρησης, αφού θα έχει πρώτα ενημερώσει τη Λέσχη στην οποία ανήκει για το ακριβές δρομολόγιο που θα κάνει, τα χιλιόμετρα και την ώρα. “Σύμφωνα με το νέο νόμο αν κάποιος καταληφθεί να οδηγεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο στο δρόμο, θα πληρώσει 1500 ευρώ πρόστιμο ο οδηγός και 1500 ευρώ πρόστιμο για το αυτοκίνητο” εξήγησε. Ανέφερε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί όλα τα μέλη για το τι προβλέπει ο νόμος και ότι η πλειοψηφία των 300 μελών δήλωσε ότι πλέον δεν θα μπορούν να συνεχίσουν με το “χόμπι τους” καθώς ο προϋπολογισμός για τη διατήρηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου επιβαρύνεται κατά πολύ.

Νόμος “ταφόπλακα” για την κλασική αυτοκίνηση

O κ. Δουλόπουλος ανέφερε ότι η μεταφορά από Βόλο για Αθήνα π.χ. με τρέιλερ κοστίζει 300 ευρώ και αν μεταφερθούν πολλά μαζί με τις ειδικές καρότσες των φορτηγών το κόστος πέφτει στα 250 ευρώ το καθένα. Επιπλέον επιβαρύνονται με την ασφάλεια των αγώνων, αλλά και την ασφάλεια μεταφοράς του αυτοκινήτου στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων. “Μην ξεχνάτε ότι οι αγώνες αυτοί, που σε κάθε νομό γίνονται τουλάχιστον τέσσερις κάθε χρόνο, αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες και τονώνουν την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία. Ελπίζω με την παρέμβασή μας να δοθεί λύση στο θέμα” επισήμανε ο κ. Δουλόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος