Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Την κατασκευή περίπου 25,6 χιλιομέτρων νέων αγωγών ύδρευσης και την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου της παροχής και της πίεσης στη Νεάπολη Βόλου προβλέπει έργο προϋπολογισμού 3.137.200 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στόχος είναι η μείωση των απωλειών νερού και η βελτίωση της υδροδότησης, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, όταν αυξάνεται η κατανάλωση.
Φορέας υλοποίησης είναι η ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχής Βόλου. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω των Ολοκληρωμένων Χωρικών Παρεμβάσεων.
Οι νέοι αγωγοί θα είναι από πολυαιθυλένιο και θα συνδεθούν με το υφιστάμενο δίκτυο. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία Ζώνης Ελέγχου, με μετρητή παροχής, συσκευές ελέγχου της πίεσης και σύστημα καταγραφής και μετάδοσης δεδομένων. Ο εξοπλισμός αναμένεται να επιτρέψει στη ΔΕΥΑΜΒ να παρακολουθεί τη λειτουργία του δικτύου και να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τις απώλειες.
Στο έργο περιλαμβάνονται επίσης οι συνδέσεις των ακινήτων με το δίκτυο, οι χωματουργικές εργασίες και η αποκατάσταση των δρόμων, των κρασπέδων και των πεζοδρομίων στα σημεία των παρεμβάσεων.
Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας δήλωσε, ότι η παρέμβαση αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των απωλειών και στην ορθολογική διαχείριση του νερού, με τη χρήση σύγχρονων συστημάτων ελέγχου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος