Συνεργασία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Ίδρυμα Fulbright

Με τη συνδρομή του προγράμματος Greek Diaspora του International Institute of Education και του Ιδρύματος Fulbright και χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιείται τον Μάρτιο 2017, εντατικό μάθημα στο αντικείμενο της Αστικής και Περιαστικής Παραγωγής Φρούτων και Λαχανικών.

Το μάθημα οργανώνεται με τη συνεργασία της Επίκ. Καθηγήτριας Ελένης Πλιακώνη, από το Kansas State University και τον Καθηγητή Γεώργιο Νάνο, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Καθηγητές και έμπειροι ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με τις δυνατότητες, απαιτήσεις και αποτέλεσμα της καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

Στόχοι του μαθήματος είναι η επιμόρφωση φοιτητών, γεωπόνων, επαγγελματιών μικροπαραγωγών, και ερασιτεχνών κατοίκων που επιθυμούν να ασχοληθούν ή ασχολούνται με την παραγωγή τροφής για τοπική ή οικογενειακή κατανάλωση. Η αστική και περιαστική παραγωγή φρούτων και λαχανικών, πέραν της μερικής κάλυψης των τοπικών και οικογενειακών αναγκών, βοηθά επίσης στη μείωση της ανεργίας και φτώχειας, στη βελτίωση της υγείας, ψυχικής και σωματικής, και τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης των εμπλεκόμενων πέραν της καλύτερης διαχείρισης των τοπικών φυσικών πόρων και της βελτίωσης του περιβάλλοντος στο οποίο κατοικούμε. Οι παρουσιάσεις θα αναρτηθούν ψηφιακά στο e-class με ελεύθερη πρόσβαση από τον Απρίλιο 2017.

Το πρόγραμμα του μαθήματος έχει αναρτηθεί στο www.agr.uth.gr
Περισσότερες πληροφορίες στο gnanos@uth.gr
Το μάθημα υλοποιείται με 14 δίωρες παρουσιάσεις στις 10, 11, 12, 17, 18 και 19 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο Άνω Ορόφου της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκο. Αυτοί που θα παρακολουθήσουν το μάθημα με έως δύο απουσίες σε δίωρα μαθήματα και θα καταθέσουν εργασία σε σχετική περίπτωση αγροκτήματος/κήπου (case study) θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης του μαθήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος