Νέα συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Βόλου στην «Αύρα»

Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου συναντά τους φίλους της μια φορά το μήνα. Η συνάντηση του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί αυτή την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην «Αύρα» του Αναύρου.

Εκεί οι αφηγητές θα ξεδιπλώσουν τις ιστορίες τους και μαζί θα έχουμε την χαρά να τις ακούσουμε αλλά κυρίως να βρεθούμε μαζί. Να θυμίσουμε ότι αφηγούμαστε παραμύθια, μύθους, συναξάρια και ό,τι έχει να κάνει με την προφορική παράδοση. Δεν αφηγούμαστε προσωπικές ιστορίες.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή θα αφηγηθούν

  1. Αγγελική Θάνου
  2. Αναστασία Πολίτου
  3. Βασίλης Ιορδανίδης
  4. Δημοσθένης Χαρούλης
  5. Διονύσης Ζησιμάτος.
  6. Λεωνίδας Χριστοδουλίδης
  7. Κατερίνα Θεοδωρου
  8. Νικος Βαραλής.

Εξαιρετική αφηγητές με το δικό τους μοναδικό ύφος, συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό της αφήγησης ο καθένας έρχεται να καταθέσει ένα κομμάτι  του ταλέντου του.

Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου ξεκίνησε το 2019 ως μια πρωτοβουλία του Νίκου Βαραλή, δημοσιογράφου, διευθυντή του Ρ/Σ της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και μέλους του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού». Εντάσσεται στις δραστηριότητες της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας» του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος». Υλοποιείται δε με τη συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».

Στόχευση των διοργανωτών της Λέσχης είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος αναφοράς, μέσα στον οποίο θα γίνονται αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν. Επιπλέον, και να υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που αρέσκονται να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των πολλών ανώνυμων, που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες. Η βραδιά αναμένεται εξαιρετική για αυτό σας περιμένουμε όλους…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος