Νέα μαρίνα χρηματοδοτεί το ΤΑΙΠΕΔ στο λιμάνι του Βόλου

Τη δημιουργία νέας μαρίνας για τον ελλιμενισμό ιστιοπλοϊκών σκαφών στον Βόλο, χρηματοδοτεί το ΤΑΙΠΕΔ και το ίδιο κινεί τις διαδικασίες για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Σωκράτης Αναγνώστου. Το ενδιαφέρον για ελλιμενισμό τέτοιων σκαφών είναι πολύ μεγάλο και “περιμένουμε σύντομα την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τις προτάσεις του μελετητή” επισήμανε ο κ. Αναγνώστου.

Επιπλέον ανέφερε ότι προχωρά απρόσκοπτα από τον ανάδοχο το έργο μεταφοράς του σκραπ στην τρίτη προβλήτα και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2023. Επιπλέον μέσα στον Οκτώβριο 2022 υπογράφεται από τον ΟΣΕ η νέα μελέτη για τη δημιουργία σύνδεσης του Αλμυρού με σιδηροδρομική γραμμή και σε αυτή περιλαμβάνεται κατά προτεραιότητα και η μελέτη εισόδου του σιδηροδρόμου στο λιμάνι του Βόλου με τις ανάλογες διακλαδώσεις. “Μας ενημέρωσαν ότι γι αυτούς αποτελεί προτεραιότητα τη σύνδεση του λιμανιού με το σιδηρόδρομο. Κακώς που είχε σταματήσει να μπαίνει το τραίνο στο λιμάνι”, παρατήρησε ο κ. Αναγνώστου.

Τέλος επισήμανε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για την αναβίωση της παλιάς γραμμή Βόλου – Λατάκκειας για τη μεταφορά εμπορευμάτων, αυτή τη φορά σε σύνδεση με το λιμάνι της Αλεξάνδρειας. “Το πιο δύσκολο είναι να βρεθεί πλοιοκτήτης για να την ξεκινήσει και σίγουρα θα χρειαστεί μια μικρή επιδότηση. Αλλά πρόκειται για μια σημαντική επένδυση για όλη τη χώρα καθώς ένα μεγάλο μέρος των φορτηγών που περνούν από Τουρκία μεταφέροντας προϊόντα θα μπορεί να μεταφερθεί με το πλοίο από το Βόλο στην Αλεξάνδρεια” επισήμανε ο κ. Αναγνώστου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος