Νέα ενεργειακά κουφώματα στο 1ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου

Στην αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων του 1ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου προχώρησε ο Δήμος Σκιάθου, αντιμετωπίζοντας φθορές που είχαν συσσωρευτεί από το 1986, έτος έναρξης λειτουργίας του σχολείου. Τα νέα ενεργειακά κουφώματα αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά τις θερμικές απώλειες του κτηρίου, βελτιώνοντας τις συνθήκες φιλοξενίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η παρέμβαση κατέστη δυνατή χάρη στη χορηγία της ακτοπλοϊκής εταιρείας Seajets, η οποία κάλυψε το σύνολο της δαπάνης προμήθειας. Ο Δήμος εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς την εταιρεία για την άμεση ανταπόκριση, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια στηρίζει έμπρακτα ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Νέα ενεργειακά κουφώματα στο 1ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου

Η δημοτική αρχή θέτει από το 2019 σε προτεραιότητα τις υποδομές της εκπαίδευσης, προχωρώντας –μεταξύ άλλων– στην ίδρυση οκτώ νέων σχολικών μονάδων, στην ένταξη κτηρίων σε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» και σε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης.

Ειδικά στο 1ο Νηπιαγωγείο έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια εργασίες μόνωσης οροφής, αντικατάσταση στεγάστρου στο αίθριο, ανακαίνιση των τουαλετών εκπαιδευτικών, προμήθεια εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού, καθώς και παρεμβάσεις ευπρεπισμού στον αύλειο χώρο. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στην αυλή του σχολείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος