Να ισχύει η απόφαση του Δ.Σ. Παλαμά για απαλλαγή από τα αρδευτικά τέλη ζητούν αγροτικοί σύλλογοι

Να ισχύσει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά για απαλλαγή ή μείωση των αρδευτικών τελών του 2020 λόγω του “Ιανού” ζητούν αγροτικοί σύλλογοι του συγκεκριμένου Δήμου, απόφαση την οποία ακύρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το σκεπτικό ότι δεν προβλέπεται από κάποια νομική διάταξη. Το ίδιο συνέβη και με την απόφαση του δήμου για μείωση ενοικίου σε δημοτικά στρέμματα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα εκπρόσωποι των συλλόγων επισημάνθηκε ότι την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Καρδίτσας, ενώ ο Δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, όπως τους ενημέρωσε, έχει ζητήσει συνάντηση για το θέμα με τον υπουργό ή τον υφυπουργό του υπουργείου Εσωτερικών.

“Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον ‘Ιανό’ στον δήμο Παλαμά ήταν τεράστιες. Φάγαμε χαστούκι από τον ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις που δεν ανταποκρίνονταν στο μέγεθος της ζημιάς, έρχεται η κεντρική διοίκηση να ακυρώσει μια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ουσιαστικά κινείται προς την κατεύθυνση της βοήθειας ώστε οι αγρότες να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν και μείωση των συνεπειών από τις ζημιές. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες και να μειωθεί η ζημιά που προκάλεσε ο ‘Ιανός’. Ακυρώνεται μια απόφαση για ένα χαράτσι ουσιαστικά, ενώ πάθαμε ζημιά στα καλαμπόκια και στα τριφύλλια, ενώ δεν μαζέψαμε βαμβάκια. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι σύννομη με το λαό”, είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Τζέλλας.

Αναφορά έγινε επίσης και στην απόρριψη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για μείωση των ενοικίων στα χωράφια κατά 40% από την αποκεντρωμένη διοίκηση. “Έχουμε όμως παραδείγματα που η αποκεντρωμένη όχι μόνο εγκρίνει αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου όταν είναι για μείωση ενοικίου σε εταιρεία, αλλά τις επιβάλλει κιόλας. Ο νόμος έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά. Όταν είναι για τους λίγους τα μέτρα ισχύουν και επιβάλλονται, όταν είναι για τους πολλούς, για τους αγρότες, που αποτελούν το 80% του πληθυσμού του δήμου Παλαμά ακυρώνονται”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος