Ν. Βούτσης- Χρ. Σπίρτζης από το Βόλο: Εργαζόμαστε για μια προοδευτική διακυβέρνηση – Οι έξι βασικοί άξονες

Η αδιαμεσολάβητη επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, η επικοινωνία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η διαβούλευση με στόχο την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, την μείωση των εισοδημάτων, αλλά και την ανάδειξη της αναπτυξιακής προοπτικής κάθε περιοχής, αποτελεί κομβικό στοιχείο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, επισημάνθηκε και από τους Νίκο Βούτση και Χρήστο Σπίρτζη στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στα γραφεία του κόμματος στο Βόλο, λίγο πριν την ημερίδα παρουσίασης των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Οι εισηγητές της συνέντευξης και ομιλητές της αποψινής ημερίδας Νίκος Βούτσης, Βουλευτής Α΄ Αθήνας, πρώην Πρόεδρο της Βουλής και Χρήστο Σπίρτζη, Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμαναν μεταξύ άλλων: “Την ώρα που οι πολίτες υφίστανται διπλή αφαίμαξη λόγω του πληθωρισμού αλλά και των φορολογικών επιβαρύνσεων, εκδιώκονται από τα σπίτια τους για μικροχρέη, παρακολουθούνται από τον Μητσοτάκη και την παρέα του, περιστέλλονται εργασιακά δικαιώματα, δημοκρατικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην υγεία, στην εκπαίδευση, στη δημοκρατική ενημέρωση, κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2023. Ένας προϋπολογισμός που αρνείται εμμονικά τη σημερινή πραγματικότητα, συνεισφέροντας στην περαιτέρω αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Ανισότητες ήδη οξυμένες από τις πολιτικές επιλογές της παρούσας κυβέρνησης. Η ανατροπή αυτού του καθεστώτος είναι πιο αναγκαία από ποτέ. 

Τόσο ο Νίκος Βούτσης όσο και ο Χρήστος Σπίρτζης άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι:” Εδώ μιλάμε για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη που αμφισβήτησε  έμπρακτα το πιο στοιχειώδες δικαίωμα του ανθρώπου. Το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα να παρέχει το κράτος σε κάθε άνθρωπο, οποιασδήποτε κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης, όλα τα μέσα για πρόληψη και θεραπεία. Αυτές οι εκλογές θα φέρουν τον καθένα μπροστά στις ευθύνες  του. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση δημοκρατικής εκτροπής και το Σύνταγμα δέχεται κάθε μέρα βαρύτατα πλήγματα”.

Ν. Βούτσης- Χρ. Σπίρτζης από το Βόλο: Εργαζόμαστε για μια προοδευτική διακυβέρνηση – Οι έξι βασικοί άξονες

Η Ημερίδα

Στόχος της ημερίδας που πραγματοποιεί η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόλου  είναι να αναλυθούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος, να καταδειχθεί η σχέση τους με τις ανάγκες της κοινωνίας και να υπάρχει μια διαρκής ανοιχτή αλληλεπίδραση με τον κόσμο της παραγωγής, της εργασίας και της νεολαίας.

Ν. Βούτσης- Χρ. Σπίρτζης από το Βόλο: Εργαζόμαστε για μια προοδευτική διακυβέρνηση – Οι έξι βασικοί άξονες

Θέλουμε την κοινωνία αρωγό για το επόμενο βήμα για την Ελλάδα και τον τόπο μας για αυτό και καλούμε ανοιχτά κάθε πολίτη  και κάθε φορέα που άπτεται της οικονομικής, κοινωνικής, συνδικαλιστικής και κινηματικής δραστηριότητας της περιοχής, να συνδιαμορφώσουμε από κοινού την επόμενη ημέρα. 

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν κληθεί να συμμετέχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, παραγωγικοί φορείς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της κοινωνίας αλλά κυρίως πολίτες σε μια συζήτηση των αναγκών τους. Σκοπός είναι η αδιαμεσολάβητη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη τοπική κοινωνία και η χαρτογράφηση των καθημερινών προκλήσεων που αυτή αντιμετωπίζει”.

Οι έξι βασικοί άξονες

“Να τους ακούσουμε και να μας ακούσουν. Να ενημερώσουμε για τους 6 βασικούς άξονες:

1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.

2. Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ.

4. Παραγωγική ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο prosumer), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

5. Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος, με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ.

6. Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών”.

Ν. Βούτσης- Χρ. Σπίρτζης από το Βόλο: Εργαζόμαστε για μια προοδευτική διακυβέρνηση – Οι έξι βασικοί άξονες

Μέτρα δημοσιονομικής επίπτωσης στον κρατικό προϋπολογισμό

Ν. Βούτσης- Χρ. Σπίρτζης από το Βόλο: Εργαζόμαστε για μια προοδευτική διακυβέρνηση – Οι έξι βασικοί άξονεςΣτο ερώτημα πόσο έτοιμοι είναι ως κόμμα για την επόμενη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας, ο Νίκος Βούτσης απάντησε χωρίς περιστροφές, λέγοντας ότι διαχρονικά είμαστε πιο έτοιμοι, πιο επαρκείς. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα που απαντάει στο ερώτημα και δείχνει με απόλυτους αριθμούς την καταγραφή κόστους των προτάσεων μας:

Ν. Βούτσης- Χρ. Σπίρτζης από το Βόλο: Εργαζόμαστε για μια προοδευτική διακυβέρνηση – Οι έξι βασικοί άξονες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος