Ν. Χονδρογιάννη: Αύξηση εμβολιασμών για τρίτη και πρώτη δόση στο Κ.Υ. Αργαλαστής

Ανακάμπτει σιγά-σιγά το ενδιαφέρον των πολιτών για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τόσο για την αναμνηστική τρίτη δόση όσο και για την πρώτη δόση, αφού η ανησυχία λόγω της μεγάλης διασποράς, άλλαξαν τα δεδομένα, τόνισε στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ Βόλου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων  Κέντρων Υγείας  Μαγνησίας, πλην του Βόλου (πρώην ΙΚΑ) Νέλλυ Χονδρογιάννη συμπληρώνοντας το θετικό της απόφασης των πολιτών.

Η κ. Χονδρογιάννη δίνοντας αριθμούς είπε ότι στην προηγούμενη φάση εμβολίαζαν ως Κέντρο Υγείας Αργαλαστή περί τα 250 άτομα και ο αριθμός αυτός είχε πέσει στους 30, ενώ τώρα αυξήθηκε στους 90-100 είτε αφορούν την υπενθύμιση της τρίτης δόσης είτε για πρώτη δόση.

Απέδωσε δε την ανάκαμψη και αύξηση του αριθμού των πολιτών που προσέρχονται για εμβολιασμό στον φόβο της ασθένειας και του θανάτου, ιδιαίτερα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νοτίου Πηλίου (πρώην δήμος Αρτέμιδος- Λεχώνια, Αγ. Λαυρέντιος, Αγ. Βλάσιος, Σερβανάτες, Παλαιόκαστρο, Μαλάκι,κ.α), όπου μεγάλο ποσοστό είναι ανεμβολίαστοι.

Η κ Χονδρογιάννη αναφέρθηκε επίσης στις τραγικές ιστορίες που καταγράφονται από συγγενείς θυμάτων κορονοϊού, ενώ συμπλήρωσε ότι οι αναστολές εργαζομένων εξακολουθούν να παραμένουν στα ίδια ποσοστά, δηλαδή 10 εργαζόμενοι σε όλα τα περιφερειακά ιατρεία και Κέντρα Υγείας, χωρίς να έχει επιστρέψει κανείς και χωρίς να έχει αντικατασταθεί. Αναφορικά με τις μετακινήσεις γιατρών υπογράμμισε ότι οι μόνες μετακινήσεις αφορούν σε δύο γιατρούς που μετακινήθηκαν σε Ζαγορά και Σκόπελο μέσα στον Νοέμβριο για να καλύψουν εφημερίες και στα Κέντρα Υγείας και όχι για να ενισχύσουν το Νοσοκομείο του Βόλου.

Τέλος, λόγω της πανδημίας, όπως τόνισε η κ. Χονδρογιάννη, δεν υλοποιούνται τα προγράμματα αγωγής υγείας στο γενικό πληθυσμό και στα σχολεία, αναστολή της οποίας τα προβλήματα θα τα δούμε εν καιρώ στον γενικό πληθυσμό (τεστ ΠΑΠ, έλεγχος για καρκίνο του μαστού, κ.λ.π) και στον μαθητικό πληθυσμό (παχυσαρκία, κ.α).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος