Ν. Χαυτούρας: Η κυβέρνηση άνοιξε την καγκελόπορτα της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας (ήχος)

Η Πολιτεία ανοίγει την καγκελόπορτα για την ιδιωτικοποιήση της υγείας αντί να θωρακίσει με μόνιμες προσλήψεις τα Νοσοκομεία και δίνει ρευστό χρήμα στους ιδιώτες” επeσήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νικόλαος Χαυτούρας.

Ανέφερε ότι με ΦΕΚ δίνεται η δυνατότητα στους χειρούργους γιατρούς του Νοσοκομείων να χειρουργήσουν σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και κλινικές με τις οποίες υπάρχει σχετική σύμβαση. Σε ότι αφορά τη Μαγνησία έχει συναφθεί σύμβαση με δύο ιδιωτικές κλινικές για τις οποίες ενημερώθηκαν οι χειρούργοι όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Βόλου σε σύσκεψη που έγινε υπό τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη και της διοίκησης του Ιδρύματος. “Πηγαίνετε έξω να κάνετε τις εγχειρήσεις αν θέλετε να αυξήσετε τις αποδοχές σας με μαύρα. Διότι όπως φαίνεται από το έγγραφο, εμείς δεν θα πληρωνόμαστε κόβοντας κάποια απόδειξη, όπως κάνουν για παράδειγμα οι Πανεπιστημιακοί γιατροί“. Ο κ. Χαυτούρας ανέφερε ότι ο νόμος έχει ασάφειες όπως για παράδειγμα, “εμείς θα χειρουργούμε με την δική μας ομάδα από το Νοσοκομείο, ή των ιδιωτών. Πότε θα πηγαίνουμε στο ωράριό μας ή όταν είμαστε εκτός το απόγευμα ή όταν δεν υπάρχει εφημερία το Σαββατοκύριακο; Θα πηγαίνουμε με τον ίδιο μισθό; Περιμένουμε σήμερα ή αύριο τις διευκρινίσεις“.
Τόνισε πάντως ότι ο ίδιος αλλά και η Ομοσπονδία των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας είναι αντίθετοι σε αυτή την προοπτική. “Εμείς πιστεύουμε στο δημόσιο σύστημα υγείας. Και εγώ θα μπορούσα να ιδιωτεύσω και να είμαι οικονομικά καλά, αλλά δεν το επέλεξα“, εξήγησε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος