Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας: «Από φωτιά κι από πηλό παραμυθάκι θα σας πω»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου (ώρα 10:30), αφήγηση παραμυθιών συνοδεία ζωντανής μουσικής με τίτλο «Από φωτιά κι από πηλό παραμυθάκι θα σας πω», για σχολικές ομάδες Δημοτικού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Κάποτε, τότε που χρόνος δεν υπήρχε, ένα πλάσμα παντοδύναμο είχε κέφια και είπε να φτιάξει διάφορα πλάσματα. Πήρε πηλό και έκανε και τους ανθρώπους. Στην αρχή, εκείνοι δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, μα σαν τους δόθηκε η φωτιά, όλα άλλαξαν με μιας! Την άναψαν, κάθισαν γύρω της και άρχισαν να πλάθουν ιστορίες για κουτοπόνηρους αγγειοπλάστες που τους ξεγελούν, για ψάρια που πέφτουν στο καμίνι και μεταμορφώνονται σε γυναίκες, για στάμνες που μιλούν και για ένα παιδί από πηλό που ζωντανεύει χάρη στην αγάπη. Και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Συντελεστές

Αφήγηση: Ναντίνα Κυριαζή
Μουσική επένδυση: Λένα Τζαμπάζη

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος