Μόνιμη αστυνομική παρουσία στα ημιορεινά και ορεινά του Δήμου Σοφάδων

H αναβάθμιση της αστυνόμευσης στο Δήμο Σοφάδων και ειδικά στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές με συγκεκριμένες δράσεις επιβεβαιώθηκε κατά την χθεσινή επίσκεψη του Διευθυντή της Α.Δ Καρδίτσας κ. Βασίλη Καραπιπέρη στον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο.
Το πρώτο μέτρο που αποφασίστηκε αφορά την καθημερινή αστυνόμευση με περιπολίες αστυνομικών στις ΔΕ Ταμασίου, Μενελαίδας και Ρεντίνας. Μέτρο που ξεκινά τις επόμενες μέρες. Όπως τόνισε ο κ. Καραπιπέρης θα διατεθεί συγκεκριμένος αριθμός αστυνομικής δύναμης, που πέραν της αστυνόμευσης θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, παρέχοντάς τους αίσθημα εμπιστοσύνης προς την Ελληνική Αστυνομία.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων επισήμανε από την πλευρά του την αμοιβαία διάθεση για συνεργασία και στήριξη σε θέματα ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό θα παραχωρήσει προς χρήση στην Ελληνική Αστυνομία όχημα για να διευκολυνθούν οι περιπολίες και να ξεπεραστούν τυχόν ζητήματα που θα έχουν να κάνουν με άσχημες καιρικές συνθήκες ή δύσβατα σημεία. Επιπρόσθετα, θα διατεθεί χώρος στο πρώην Δημαρχείο Ρεντίνας για τις ανάγκες του αστυνομικού προσωπικού. 
Ο Αστυνομικός Διευθυντής ευχαρίστησε τον κ. Σκάρλο χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις αυτές υποστηρικτικές στη διευκόλυνση του έργου της Αστυνομίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στην πόλη των Σοφάδων και στα πεδινά του Δήμου, στο πλαίσιο των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης που παρουσιάζει η περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, ο κ. Καραπιπέρης τόνισε ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για επιπλέον αύξηση της δύναμης του ΑΤ Σοφάδων κατά 25%. 
Ο κ. Σκάρλος υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της ήδη υπάρχουσας αστυνομικής δύναμης.
Σε δήλωσή του στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε: 
Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη διαχρονική συνεργασία που υπάρχει, με πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τις ευχαριστίες μας στον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας κ. Βασίλη Καραπιπέρη για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην περιοχή μας. 
Η συνεργασία μας θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο γιατί ο στόχος είναι κοινός. Οι συγκεκριμένες δράσεις που θα υλοποιηθούν αποτελούν εχέγγυα για ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο και αποδοτικό έργο της ΑΔ Καρδίτσας. 
Οι δημότες απαιτούν, και απαιτούν δικαίως, ένα περιβάλλον ασφάλειας. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε διαρκώς και σε κάθε ιεραρχικό επίπεδο το θέμα της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών μας» 
Από την πλευρά του ο κ. Καραπιπέρης σημείωσε:
«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη , αλλά και την συνεργασία. Στον διαρκή αγώνα που δίνει η Ελληνική Αστυνομία είναι αναγκαίο και σημαντικό να πορευόμαστε με πνεύμα συνεργασίας με πρώτιστο στόχο τη βελτιστοποίηση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, σε κάθε επίπεδο. Προσωπικά εγγυώμαι κάθε προσπάθεια της υπηρεσίας για την βελτίωση της αστυνόμευσης. Ο πολίτης θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και να έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία.»
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος