Μονάδα υποστήριξης αλλοδαπών φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Array

Τη σύσταση δομής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τίτλο «Μονάδα Υποστήριξης Αλλοδαπών Φοιτητών», η οποία διαρθρώνεται σε επίπεδο Τμήματος και υπάγεται στη Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων, με έδρα τον Βόλο, αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Π.Θ.

Η Μονάδα είναι αρμόδια για την υποστήριξη των αλλοδαπών φοιτητών που εγγράφονται σε ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών του Ιδρύματος καθώς και τη διευκόλυνση της επικοινωνίας τους με άλλους φορείς του Δημοσίου για θέματα σχετικά με τη διαμονή και την εγκατάστασή τους στην ημεδαπή.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η Αντιπρύτανης του Π.Θ., Ιωάννα Λαλιώτου, η σύσταση της συγκεκριμένη δομής είναι απαραίτητη από τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο αποφάσισε στο πλαίσιο της ανάπτυξής του να προσφέρει ξενόγλωσση εκπαίδευση. Ειδικότερα σε ένα χρόνο από σήμερα αναμένεται να λειτουργούν 14 μεταπτυχιακά προγράμματα στην Αγγλική γλώσσα και ένα προπτυχιακό στην Ιατρική. ‘Το Πανεπιστήμιο έλαβε μία γενναία χρηματοδότηση μέσα από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της διεθνοποίησής του και έτσι προγραμματίζονται για να λειτουργήσουν τα 14 μεταπτυχιακά και το ένα προπτυχιακό, αναφορικά με εκπαιδευτικό υλικό, εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικό προσωπικό. Όλα αυτά απαιτούν μία πολύ καλή προετοιμασία, αλλά εκτιμάται ότι όλα θα είναι έτοιμα την επόμενη ακαδημαϊκή χρονικά”. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει μία Μονάδα Υποστήριξης Αλλοδαπών Φοιτητών.

Η Μονάδα έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
Την υποστήριξη αλλοδαπών φοιτητών του Ιδρύματος, οι οποίοι έχουν εγγραφεί και φοιτούν σε προπτυχιακά ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών α’ κύκλου, ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών διπλής ειδίκευσης.

Την υποστήριξη και ενημέρωση αλλοδαπών πολιτών χωρών εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν σε προγράμματα σπουδών α’, β’ και γ’ κύκλου του Ιδρύματος, στα οποία υφίσταται η δυνατότητα εγγραφής τους.

Την υποστήριξη αλλοδαπών πολιτών χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι έχουν γίνει δεκτοί προς φοίτηση σε ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών α’, β’ και γ’ κύκλου, κατά τη διαδικασία έκδοσης εθνικής θεώρησης εισόδου στην ημεδαπή, εφόσον απαιτείται.

Την επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά τη διαδικασία σύναψης και επικαιροποίησης των συμβάσεων του άρθρου 94 σχετικά με τη διαδικασία ταχείας χορήγησης αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς φοιτητές, πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι γίνονται δεκτοί στα προγράμματα σπουδών του Ιδρύματος, κλπ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος