ertnews.gr

Βόλος: Ισόβια για τη δολοφονία 53χρονου με καταγωγή από την Αγριά

05/04 08:23
Βόλος: Ισόβια για τη δολοφονία 53χρονου με καταγωγή από την Αγριά

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης 8 μηνών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε 51χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στις 12 Αυγούστου 2021 σε καφενείο της Λάρισας, σκότωσε 53χρονο, με καταγωγή από την Αγριά Βόλου, τον οποίο χτύπησε με λοστό στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, παραδέχτηκε την πράξη του ενώπιον δικαστών και ενόρκων, ισχυριζόμενος ωστόσο κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 53χρονο με τον οποίο παλιότερα ήταν γείτονες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προκλήθηκε καυγάς μεταξύ τους, όταν το θύμα ανέφερε πως οι Αλβανοί έπαιρναν τις δουλειές από Έλληνες, ενώ έκανε και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς για τις αλλοδαπές γυναίκες.

Σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις, ο κατηγορούμενος αρχικά προσπάθησε να χτυπήσει το θύμα με το αυτοκίνητό του (κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνήθηκε), και εν συνεχεία έφυγε και επέστρεψε κρατώντας έναν λοστό – οικοδομικό εργαλείο.

Να σημειωθεί πως τα ελαφρυντικά του μειωμένου καταλογισμού λόγω μέθης και βρασμού ψυχικής ορμής, που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, απορρίφθηκαν από το Δικαστήριο, όπως και το αίτημα μετατροπής της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version