Μήνυση για ξυλοδαρμό και εκφοβισμό 15χρονης από συμμαθητές της στην Αργαλαστή Βόλου κατέθεσαν οι γονείς της (βίντεο)

Μήνυση για εκφοβισμό, ξυλοδαρμό και απειλή σε βάρος ενός κοριτσιού 15 ετών από συμμαθητές της κατέθεσαν οι γονείς της. Οι γονείς της κοπέλας που ζει στην Αργαλαστή κατήγγειλαν οτι αυτό συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μόλις πρόσφατα η κοπέλα παραδέχθηκε ότι δέχεται bullying.

Μέρος του εκφοβισμού ήταν και γραπτά μηνύματα τα οποία κατέθεσε η οικογένεια της ανήλικης στον εισαγγελέα.

Άμεσα θα δοθεί εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που φοιτά η 15χρονη, ενώ θα εξεταστεί η σχολική συμπεριφορά των τριών μαθητών που κατηγορούνται ότι χτυπούσαν την 15χρονη. Οι γονείς της ανήλικης, ζητούν να απομακρυνθούν τα άτομα αυτά από το σχολείο, κάτι που προβλέπεται από τον κανονισμό.

Το περιστατικό που ξεχείλησε το ποτήρι

Όπως επισήμανε ο πατέρας της, το τελευταίο περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή όταν συμμαθητής έσπασε το δάκτυλο της κόρης του στην προσπάθειά του να πάρει από το χέρι της έναν αναπτήρα και το κορίτσι πήγε στο Νοσοκομείο. Ο πατέρας ζήτησε την προστασία του εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκε και η διεύθυνση του σχολείου αλλά και η Β’θμια Διεύθυνση, με τον προϊστάμενο Σωκράτη Σαβελίδη να επισκέπτεται σήμερα το σχολείο για να δουν πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα. Στο γεγονός είχε αναφερθεί ο κ. Σαβελίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη bullying σε μαθητή Γυμνασίου στον Αλμυρό.

Η ανήλικη μαθήτρια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και έχει σταματήσει την φοίτησή της στο σχολείο.

Ενημερώθηκε και το Υπουργείο Παιδείας

Όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Βόλου Ελένη Ραυτοπούλου, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης είχε συνάντηση στο γραφείο του με το δεκαπεντάχρονο κορίτσι και τους γονείς του για την υπόθεση και για το πως θα συνεχίσει την φοίτηση του, ενώ παράλληλα έγινε επικοινωνία με τον Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας κ. Κόπτση, για το ίδιο θέμα. Ο τελευταίος, έδωσε εντολή για διερεύνηση του θέματος προς πάσα κατεύθυνση.

Την εκβίαζαν

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ελένη Ραυτοπούλου, μίλησε με το 15χρονο κορίτσι, το οποίο εξήγησε ότι φοβόταν και δεν έλεγε τίποτα γιατί ταυτόχρονα την εκβίαζαν. Γι’ αυτό κατατέθηκε και η μήνυση του πατέρα της που στρέφεται κατά των γονέων των τριών μαθητών.

Το κορίτσι υπέμεινε την κακοποίηση των τριών συμμαθητών της και κατα καιρούς κι από άλλα παιδιά τόσο εντός του σχολείου του στην Αργαλαστή όσο και εκτός σχολείου αλλά και καθ οδόν, όταν πήγαινε με το λεωφορείο από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα.

Απειλούσαν την 15χρονη με μαχαίρι και κατσαβίδι

Ο πατέρας του κοριτσιού ανέφερε ότι τρεις συμμαθητές του κοριτσιού το απειλούν με μαχαίρι και κατσαβίδι τόσο στο σχολείο όσο και εκτός, αλλά οι γονείς μόλις πρόσφατα το πληροφορήθηκαν. “Το παιδί τα κρατούσε μυστικά και δεν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι. Το βλέπαμε χτυπημένο και έλεγε ότι έπεσε ή ότι χτύπησε στο μπάσκετ. Πριν ένα μήνα ήρθε κουτσαίνοντας γιατί την σπρώξανε και χτύπησε στον αστράγαλο. Μόλις κατέβαινε από το λεωφορείο για να μπει στο σχολείο, την χτυπούσαν με μπουνιές στο κεφάλι. Οι εκπαιδευτικοί φέτος είναι καινούργιοι σε σχέση με πέρσι. Δεν μας ενημέρωσαν ποτέ τι συνέβαινε. Εμάς μας είπανε μια φορά πως το παιδί είχε μια περίεργη συμπεριφορά και δεν είχε φιλίες. Μέχρι και θελήματα το βάζανε να κάνει. Τους αγόραζε πράγματα με δικά του χρήματα”.

Η διεύθυνση του σχολείου επιβεβαίωσε ότι το κορίτσι είναι θύμα bullying από την αρχή της φοίτησής της στο Γυμνάσιο, ενώ τα τρία αγόρια είχαν πάρει διήμερη αποβολή σε ένα περιστατικό ξυλοδαρμού του κοριτσιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος