Η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας στην Ν. Ιταλία

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης αναχωρεί την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιουλίου για μια σειρά σημαντικών συναυλιών στη Νότιο Ιταλία και σε μεγάλα κέντρα του Ελληνισμού.
Η 40μελής Μικτή Χορωδία Καρδίτσας υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη (master of arts στη διεύθυνση) θα ερμηνεύσει σε κάθε συναυλία ένα δύσκολο και ποικίλο πρόγραμμα αναγεννησιακής, κλασσικής και σύγχρονης μουσικής, σε έργα σημαντικών συνθετών, Ελλήνων και Ξένων, με έμφαση στην Βυζαντινή μας εκκλησιαστική παράδοση και στη σύγχρονη ελληνική μουσική.

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας έχει προσκληθεί για σειρά σημαντικών συναυλιών στην Νότιο Ιταλία ( ΚΑΜΠΑΝΙΑ-ΚΑΛΑΒΡΙΑ-ΑΠΟΥΛΙΑ) από σημαντικούς φορείς της γειτονικής χώρας από 19-27 Ιουλίου 2017, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς με την ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Ιδιαίτερα οι συναυλίες θα γίνουν σε περιοχές με έντονο το Ελληνικό και Βυζαντινό στοιχείο, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αρχαιοελληνική παιδεία και την βυζαντινή παράδοση.
Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή του Νίκου Ευθυμιάδη στην ανάπτυξη των ελληνοϊταλικών σχέσεων σε πολλούς τομείς από δεκαετίες και ιδιαίτερα με τη Νότιο Ιταλία. Στον τομέα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, της ΤΕΧΝΗΣ και της ΜΟΥΣΙΚΗΣ είναι ιδιαίτερα καθοριστική και σημαντική, αφού έχει και ιδιαίτερες παράπλευρες συνιστώσες, αναπτυξιακού και τουριστικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα η Μικτή Χορωδία θα εμφανιστεί στην ιστορική πόλη Cava De Tirreni, του φιλέλληνα Δημάρχου και Ακαδημαϊκού Marco Galdi, σε μία ιστορική συναυλία στο χώρο όπου εγκαταστάθηκε για μικρό χρονικό διάστημα η εξόριστη Ελληνική Κυβέρνηση το 1944, επιστρέφοντας από τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα.
Επίσης, θα εμφανιστεί στην Caserta, στο περίφημο μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Badia Cavese, στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Νάπολη, στην πανέμορφη Grottaglie (Τάραντας) στην Απουλία, στο Μουσείο με τους Βυζαντινούς Κώδικες του Rossano (Καλαβρία) και στο Μουσείο του Πυθαγόρα στο Crotone (Κρότωνας).
Κάθε συναυλία έχει και το δικό της στίγμα, ιστορικό, μουσικό συμβάλλοντας στην κοινή πολιτιστική κληρονομιά και στο φιλελληνικό κίνημα της Ιταλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος