Μικρή διαθεσιμότητα – υψηλά ενοίκια στην πόλη του Βόλου

Αγωνία για τη διασφάλιση στέγης σε μια προσιτή τιμή, διακατέχει γονείς και υποψήφιους φοιτητές, εν όψει της φοίτησής τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στις σχολές της πόλης του Βόλου, καθώς η απουσία φοιτητικών εστιών, καθιστά αναγκαία την ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού.

Οι τιμές ενοικίασης έχουν εκτοξευτεί και για να διασφαλίσει ένα μικρό φοιτητικό διαμέρισμα ο ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να καταβάλλει στην καλύτερη περίπτωση για μια γκαρσονιέρα στο κέντρο του Βόλου 350€-400€, ενώ δεν λείπουν και οι υπερβολές σε ανακαινισμένα και επιπλωμένα στούντιο ή μέχρι 40τ.μ διαμερίσματα που το νοίκι “πετάει” στα 600 και 650€.

Μικρή διαθεσιμότητα – υψηλά ενοίκια στην πόλη του Βόλου

“Η ζήτηση είναι πλέον μεγαλύτερη από την προσφορά, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται και την φετινή χρονιά είναι η πολύ μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση”, επεσήμανε η Σοφία- Ιουλία Χαλκιά, στέλεχος της κτηματαγοράς του Βόλου, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Με το βλέμμα στην πόλη” της ΕΡΤ Βόλου

Στο ερώτημα, τι πυροδοτεί αυτές τις αυξήσεις, όταν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων γνωρίζουν ότι οι μισθοί παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, όταν η ακρίβεια έχει “χτυπήσει” κόκκινο είτε στα είδη διατροφής είτε της ενέργειας, η κ. Χαλκιά επεσήμανε ότι ο ενοικιαστής καλείται να καλύψει τις δαπάνες που έκανε ο ιδιοκτήτης για την ανακαίνιση του ακινήτου, αλλά και της φορολογίας που υφίσταται.

Ωστόσο παρότρυνε τους ακροατές να απευθύνονται στους επαγγελματίες της κτηματαγοράς, οι οποίοι αφενός γνωρίζουν, αφετέρου μπορούν να βοηθήσουν στο να επικρατήσει “σύνεση” και από το δυο μέρη, προς όφελος αμφοτέρων.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος