Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Μαζική μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε στο Βόλο μετά από την απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη των ταξικών σωματείων και φορέων στο Μεταξουργείο, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που δημοσίευσε χθες η κυβέρνηση. «Να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα – Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι», ήταν το βασικό αίτημα της κινητοποίησης.

Δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια συγκεντρώθηκαν από τις 6:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση.

Και με τη σημερινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Βόλου μέσα από τα ταξικά τους συνδικάτα διεκδίκησαν: «7ωρο, πενθήμερο, σταθερή δουλειά» και στέλνοντας μήνυμα αγώνα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και να «ξηλωθούν» όλοι οι νόμοι που θεσμοθετούν την «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, που καταργούν την αργία της Κυριακής, που βάζουν εμπόδια στη δράση των σωματείων, που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα”.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος