Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στην Μαγνησία για την μη καταβολή αποζημιώσεων για τα μήλα

Μετά από χθεσινή σύσκεψη στην Ζαγορά, με συμμετέχοντες τους Αγροτικούς Συλλόγους Ζαγοράς, Μακρυρράχης, Πουρίου, Δράκειας καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Ζαγοράς και Δράκειας αποφασίστηκε μηχανοκίνητη πορεία την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ. στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Οι αγρότες καταγγέλλουν εμπαιγμό για το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν αποζημιώσεις για τα μήλα.

“Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι με την καθυστέρηση που υπάρχει στην ανακοίνωση συγκεκριμένου ποσού αποζημίωσης ανά στρέμμα και την απουσία χρονοδιαγράμματος για το πότε θα δοθούν τα χρήματα στους αγρότες. Δεν θα δεχτούμε ψίχουλα ούτε να πληρωθούμε όταν θα είναι αργά και δεν θα μπορούμε ούτε τις βασικές ανάγκες μας να καλύψουμε”, τονίζουν.

Τα αιτήματα των αγροτών είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους: 

“– Αμεση ανακοίνωση από την κυβέρνηση του ποσού ανά στρέμμα που θα καλύψει στα μήλα, κάστανα και τα άλλα προϊόντα.

— Αμεση καταβολή των χρημάτων που πρέπει να καλύπτουν την απώλεια του εισοδήματος.

— Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές που και φέτος δίνουν ενώ για τους αγρότες ισχύουν άλλες δημοσιονομικές συνθήκες. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0,07 ευρώ/KWh. Επιδότηση των μέσων, των εφοδίων και των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.

— Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης να ζούμε τις οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος