Μία Βολιώτισσα μεταξύ των επιτυχόντων του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας

Την περασμένη Κυριακή, 11η Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η 2η και τελική φάση «Υπατία» του 5ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας. Συμμετείχαν 28 μαθητές και μαθήτριες, που προκρίθηκαν από τους περίπου 100 μαθητές της 1ης φάσης «Αγλαονίκη» του ίδιου διαγωνισμού. Ανάμεσα στις επιτυχούσες συγκαταλέγεται και η μαθήτρια Τσολάκη Ιωάννα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας Διμηνίου Βόλου, η οποία ήρθε 4η κατά σειρά επιτυχίας και αποφοίτησε ήδη από τη Σχολή Αστρονομίας 3ετούς φοιτήσεως της Εταιρείας μας. Ας σημειωθεί ότι η ίδια μαθήτρια κέρδισε και ένα τηλεσκόπιο που κληρώθηκε μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, προσφορά του κ. Δημητρίου Τσάμπουρα, του «Πλανηταρίου» Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις πρώτοι του Διαγωνισμού ήταν οι: Γκίκας Θεόδωρος του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης Καβάλας, Θεοδωροπούλου Ζωή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς Πατρών και Στεργίου Δημήτριος του Πειραματικού Σχολείου Πατρών. Οι τρεις αυτοί εκτός από τα μετάλλιά τους (χρυσό, αργυρό και χάλκινο) έλαβαν ο καθένας και από ένα τηλεσκόπιο (οι δύο πρώτοι) και ένα ζευγάρι κιάλια, ο τρίτος, που αθλοθετήθηκαν από τον παλιό αριστούχο μαθητή του διαγωνισμού του 2002, Καμαρέτσο Ιωάννη. Όλοι δε οι μαθητές έλαβαν διάφορα δώρα, αστρονομικά βιβλία και περιοδικά, προσφορά της Εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές στο διαγωνισμό αυτό, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, έγραψαν πάρα πολύ καλά έως άριστα. Τα θέματα δε, που καταρτίστηκαν από 4μελή ομάδα εκπαιδευτικών – Μελών της Εταιρείας ήταν πολλαπλής επιλογής και αρκετά δύσκολα για την ηλικία των διαγωνιζόμενων.

Ο επόμενος 6ος διαγωνισμός για τη Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού θα διεξαχθεί την Κυριακή, 15 Μαΐου 2022 και ώρα 12 μ. η 1η φάση «Αγλαονίκη» και την Κυριακή, 19η Ιουνίου 2022, και ώρα 12 μ. η 2η φάση «Υπατία», σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εκδόθηκε από τώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος