Μία μέρα την εβδομάδα λειτουργεί το Παθολογικό Ιατρείο του Αχιλλοπούλειου

Λείπουν παθολόγοι - Δεν γράφονται παραπεμπτικά για εξετάσεις

Κάθε Δευτέρα λειτουργεί το Παθολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Βόλου με ένα γιατρό ο οποίος μπορεί να γράψει μία γνωμάτευση ή να χορηγήσει κάποιο πιστοποιητικό, όχι όμως να συνταγογραφήσει. Οι πολίτες και δη οι ανασφάλιστοι που κατέφευγαν εκεί για να τους εξετάσει ο γιατρός και να τους γράψει κάποιο παραπεμπτικό, όπως και ο όποιος ασφαλισμένος θα πρέπει πλέον, από τη στιγμή που δεν μπορεί να πληρώσει τον ιδιώτη παθολόγο, να απευθυνθεί σε μία Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) και να κλείσει το σχετικό ραντεβού.

Μέχρι πριν λίγους μήνες το Παθολογικό ιατρείο στο Νοσοκομείο λειτουργούσε δύο φορές την εβδομάδα και ήταν δύο οι γιατροί που παρείχαν υπηρεσίες και έγραφαν και συναγογραφούσαν, όμως πλέον αποχώρησαν και οι υπόλοιποι παθολόγοι δεν επαρκούν για να καλύψουν την υπηρεσία, πέραν της μίας ημέρας.

Κύκλοι του Νοσοκομείου ανέφεραν ότι γι αυτό το λόγο υπάρχει η Α’ θμια Φροντίδα Υγείας για να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες των πολιτών.

Σημειώνεται ότι ανασφάλιστος πολίτης ενημέρωσε την ΕΡΤ Βόλου για το θέμα, καθώς στην ΤΟΜΥ που κατέφυγε εδώ στο Βόλο, βρήκε ραντεβού με γιατρό παθολόγο μετά δύο μήνες και μετά 15 μέρες για να του συνταγογραφήσουν τις μικροβιολογικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει, στο πλαίσιο παρακολούθησης, χρόνιας ασθένειάς του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος