Μία εικαστική ομιλία Αστρονομίας για όλους

Την ερχόμενη Κυριακή, 5η Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μια «διαφορετική» διάλεξη, στο πλαίσιο των δράσεων της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, στην αίθουσα Β1 του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου). Η εικαστικός κ. Αναστασία Χατζηαγαπίου θα ομιλήσει με θέμα: «Όταν η τέχνη ενώνει τη Γη με τον Ουρανό».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει, μέσα από οπτικό υλικό, πίνακες ζωγραφικής επτά (7) μεγάλων δημιουργών, και να παρατηρήσει έναστρες βραδιές, παραλίες και βραδινά τοπία υπό το φως της σελήνης, καθώς και φεγγαρόλουστες θάλασσες, από διάφορα μέρη του κόσμου των προηγούμενων αιώνων.

Παράλληλα με την παρουσίαση και την καλλιτεχνική ανάλυση της κ. Χατζηαγαπίου, ο κ. Γιώργος Ζαγάκος, ταμίας της Εταιρείας, θα περιγράψειτους αστερισμούς του έναστρου ουρανού των έργων. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εντοπίσει τη συνοδοιπορία του ανθρώπου με τα ουράνια σώματα στο διάβα της ιστορίας.

Σύντομο βιογραφικό

Η Αναστασία Χατζηαγαπίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία διαμένει στην πόλη του Βόλου. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών έλαβε πανελλήνια διάκριση στη ζωγραφική. Σπούδασε αγιογραφία, ζωγραφική και διακόσμηση. Οι δημιουργίες της, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο καλλιτεχνικό στυλ, –αφαιρετικό με μόνο δύο χρώματα–, ξεπερνούν τα 350 έργα. Παράλληλα, έχει εισπράξει πολύ θετικές κριτικές από ανθρώπους της τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς επίσης και από αίθουσες τέχνης της αλλοδαπής.

Από το 2020 έως σήμερα έχει αναλάβει το ρόλο της εικαστικού συμβούλου στο «Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίνας – Salamis lnternational Foundation», το οποίο κοσμείται και από δύο έργα της.

Επίσης, δέκα έργα της διακοσμούν το βιβλίο «Τι θα κάνω με εσένα, μαμά», της Βολιώτισσας ψυχολόγου Τένιας Μακρή.

Τον Οκτώβριο του 2022, συμμετείχε στην επετειακή έκθεση για τα 100 Χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, με θέμα «Μνήμες της Μ. Ασίας», στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, στην Αθήνα, η οποία εγκαινιάστηκε από εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος