Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τους επιχειρηματίες της Μαγνησίας

Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων επιχειρηματιών του τουρισμού της περιοχής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Μαΐου από το Επιμελητήριο Μαγνησίας η ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την ΝΕΑ ΚΥΑ “Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 2084), όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αρ. 8958/15.06.2020 (Β’ 2370), 9418/23.06.2020 (Β’ 2498) και 16192/2020 (Β’ 4687) όμοιες αποφάσεις.” (ΦΕΚ 1632/Β’/21.04.2021 – επισυνάπτεται).
Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση απευθύνονταν σε επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων / ενοικιαζομένων δωματίων / διαμερισμάτων / τουριστικών κατοικιών της Μαγνησίας που επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον, λόγω και της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τους επιχειρηματίες της Μαγνησίας

Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Ιατρικό Τμήμα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Στόχος της παρουσίασης ήταν η ενημέρωση για τις αλλαγές στα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις ΦΕΚ 1632/Β’/21.04.2021, αλλά και η παρουσίαση των επιπλέον μέτρων  που επηρεάζουν τη λειτουργία των ξενοδοχείων όπως αυτά αποτυπώνονται στο ΦΕΚ για τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού SARS-COV-2 στο σύνολο της Επικράτειας.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τους επιχειρηματίες της Μαγνησίας

Ταυτόχρονα, υπήρξε ενημέρωση για την υποχρέωση εκ νέου εκπαίδευσης των συντονιστών τουριστικών καταλυμάτων, τη διαχείριση κρούσματος στο κατάλυμα, τις υποχρεώσεις του επιχειρηματία τουρισμού για την λειτουργία του καταλύματος , τη λειτουργία των εστιατορίων / μπαρ του καταλύματος , τους κοινοχρήστους χώρους, τις υπηρεσίες μεταφοράς επισκεπτών, τις παραλίες κλπ.

Παράλληλα, πληροφορίες για το επόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνουν από κοινού η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφορικά στα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού covid-19., μπορείτε να λάβετε εδώ: https://learning.uth.gr/helath-protocol-thessaly/

 

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος