Μεγάλη «πληγή» στα τουριστικά γραφεία από τους Daniel και Elias

Οι πλημμύρες που σάρωσαν τον Νομό Μαγνησίας τον μήνα Σεπτέμβριο, εκτός των υλικών ζημιών που προκάλεσαν σε χιλιάδες ανθρώπους, άφησαν για μια ακόμη φορά μεγάλη πληγή στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τα τουριστικά γραφεία και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (ΤΕΟΜ).

Τουριστικά λεωφορεία βούλιαξαν στις λάσπες που έφεραν τα ποτάμια στην πόλη, τουριστικά γραφεία πλημμύρησαν, και μάλιστα δύο φορές (με τον Daniel & τον Elias), με τους επαγγελματίες να προσπαθούν να περισώσουν ότι σώζεται.

“Το τουριστικό επάγγελμα, για ακόμη μια φορά πλήττεται άμεσα. Η τουριστική περίοδος για το 2023 σταμάτησε βίαια, με την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία. Οι μήνες Σεπτέμβρης και Οκτώβρης, από τους πιο παραγωγικούς μήνες για τις τουριστικές επιχειρήσεις του νομού, δυστυχώς παρουσιάζουν μηδενική κίνηση στον εισερχόμενο αλλά και στον εξερχόμενο τουρισμό”, τονίζει το προεδρείο του Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων Μαγνησίας.

Οι ακυρώσεις στις αφίξεις τουριστών είναι καθημερινές, αλλά και οι οργανωμένες εκδρομές από τα τουριστικά γραφεία της περιοχής ακυρώνονται η μια πίσω από την άλλη.
Η καταστροφή στις επιχειρήσεις, τις υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο δεν αφήνουν περιθώρια για άμεση ανάταξη των επιχειρήσεων και επιστροφή στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Σωματείου ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως:
1. Αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για φυσικά πρόσωπα για έξι (6) μήνες.
2. Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών όλων των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου για έξι (6) μήνες.
3. Άμεση ενίσχυση, σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, χωρίς προϋποθέσεις. Προτείνουμε την χορήγηση ενίσχυσης, με μορφή επιδόματος, σε φυσικά πρόσωπα (6.000 ευρώ) και σε επιχειρήσεις (10.000 ευρώ) για να αντιμετωπίσουν τις άμεσες συνέπειες της απότομης/βίαιης απώλειας εισοδήματος. Βεβαίως με την προϋπόθεση οι ενισχύσεις να είναι ακατάσχετες.
4. Καταγραφή των ζημιών για τα τουριστικά λεωφορεία και γραφεία, για την αποζημίωση τους, χορήγηση προκαταβολής ως μέρος της αποζημίωσης, για την αποκατάσταση ζημιών των γραφειακών εγκαταστάσεων και των οχημάτων.
Ασφαλώς επιβάλλεται να δοθούν σε όλους τους πληγέντες ενισχύσεις για την βιώσιμη συνέχεια των επιχειρήσεων.

“Περιμένουμε σαν κλάδος, ιδιαίτερα πληττόμενος, την άμεση στήριξη της πολιτείας στα δίκαια αιτήματα μας, ώστε οι επιχειρήσεις – ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων (τουριστικά γραφεία και Τ.Ε.Ο.Μ.) του Νομού Μαγνησίας, να επιβιώσουν από τις συνέπειες μιας ακόμη καταστροφής μετά την περίοδο της πανδημίας”, τονίζει στη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Σιμώτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος