Μεγάλη διασπορά κορονοϊού σε ιδιωτικές δομές στο Βόλο – Στην “εντατική” το νοσοκομείο

Κοντά 20 ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι σε ιδιωτικές δομές υγείας μεταφέρθηκαν την Τρίτη στο νοσοκομείο του Βόλου προσβεβλημένοι από κορονοϊό. Μετά τους επτά ιδιωτικής κλινικής, χθες με μία γυναίκα  83 ετών ανεμβολίαστη να εισάγεται απευθείας στη ΜΕΘ Covid και τους δύο ηλικιωμένους από τη Μονάδα Αλτσχάιμερ, χθες μεταφέρθηκαν έξι ηλικιωμένοι από μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαλάκια και ένας από δομή φιλοξενίας Αμεα, οι οποίοι μολύνθηκαν από κορονοϊό.

Το νοσοκομείο γέμισε και πάλι με νοσηλευόμενους, καθώς ο αριθμός τους φτάνει συνολικά τους 90. Ειδικότερα στις κλινικές νοσηλεύονται 85 ασθενείς, ενώ στη ΜΕΘ Covid πέντε. Δυστυχώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο νέες απώλειες ασθενών 85 ετών και 46 ετών με γενικευμένη καρκινωμάτωση.

“Στην εντατική το Νοσοκομείο”

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας, αναφέρθηκε στην “τραγική” κατάσταση στο νοσοκομείο και επέκρινε τη διοίκηση που “θέλει να ωραιοποιήσει την κατάσταση με εικονικά νούμερα και στοχοποίηση των συνδικαλιστών“.

Τόνισε ότι με ιδιαίτερη δυσκολία ανταποκρίνονται οι τέσσερις παθολόγοι στις κλινικές covid με τη συνδρομή των ιδιωτών στις εφημερίδες, ενώ η χειρουργική διαθέτει μόνο το 50% του δυναμικού της, καθώς η διοίκηση μετακινεί το προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες. “Το Γαστρεντερολογικό κινδυνεύει να κλείσει από την 1η Φεβρουαρίου και  καλώ τους βουλευτές να το αντιμετωπίσουν. Είχε τρεις γιατρούς, έναν αποσπασμένο ανεμβολίαστο, μία διευθύντρια ανεμβολίαστη και έναν επικουρικό, που όμως δεν του δόθηκε παράταση. Πάει η κλινική θα κλείσει“.
Ο κ. Χαυτούρας επισήμανε ότι “η διοίκηση προσπαθεί να κρύψει αλήθεια. Και όποιος συνδικαλιστής προσπαθεί να την αναδείξει, τον στοχοποιεί, ειδικά εμένα, έστω και αν δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Οι συνθήκες δεν είναι φιλικές προς τους εργαζόμενους. Η κατάσταση θυμίζει αυτή της διοίκησης Ζαχαρόπουλου όταν ο συγκεκριμένος διοικητής ήταν υποδιοικητής. Ζούμε σε αγωνία για τον κατήφορο του Νοσοκομείου“.

Ερωτηθείς επισήμανε ότι έχουν ενημερωθεί αρμοδίως όλες οι ανώτερες υγειονομικές αρχές και οι βουλευτές. “Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το νοσοκομείο μας νοσεί και μάλιστα είναι στην εντατική“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος