Μεγάλη απάτη σε βάρος βολιώτικης εξαγωγικής εταιρείας

Μισό εκατομμύριο ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν άγνωστοι δράστες από εταιρεία του εξωτερικού που είχε συναλλαγές με βολιώτικη εταιρεία με τη χρήση παραποιημένης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η απάτη έγινε πριν ένα χρόνο περίπου, όμως η βολιώτικη εταιρεία υπέβαλλε μήνυση μόλις χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία του εξωτερικού με την οποία συναλλάσσεται η βολιώτικη εταιρεία, έλαβε ένα email πριν ένα χρόνο να καταβάλει ποσό 500.000 ευρώ στη βολιώτικη εταιρεία για προϊόντα που της είχε αποστείλει η δεύτερη.

Όμως το email ήταν παραποιημένο, κάτι που δεν έγινε αντιληπτό και έτσι η εταιρεία του εξωτερικού κατέβαλλε στον αριθμό λογαριασμού που περιλαμβάνονταν στο email το ποσό που της ζητούνταν.

Η βολιώτικη εταιρεία όμως δεν γνώριζε  κάτι για αυτό και όταν ζήτησε να της καταβληθεί το ποσό, έλαβε την απάντηση ότι το ποσό είχε ήδη κατατεθεί στον λογαριασμό που περιλαμβάνονταν στο παραποιημένο email.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για το ποιος μπορεί να “κρύβεται”  πίσω από αυτή την απάτη. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών πάντως παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με βάση τη μήνυση που υποβλήθηκε. Αναζητείται ο λογαριασμός που κατατέθηκαν στα χρήματα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Interpol.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος