Μεγάλες οι ανάγκες σε αίμα του Νοσοκομείου Βόλου

Μεγάλες είναι οι ανάγκες σε αίμα στο Νοσοκομείο του Βόλου ειδικά αυτή την περίοδο της μεγάλης νοσηρότητας, με αυξημένη προσέλευση ασθενών, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, Στέλιος Λαφχιωνάτης.

Εξήγησε ότι καθημερινά το Νοσοκομείο έχει ανάγκη τουλάχιστον από 40 φιάλες αίματος και κατά περίπτωση και 50 με το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας να χρειάζεται καθημερινά 15 φιάλες αίματος. Επιπλέον το Νοσοκομείο, πέραν των δικών του αναγκών, καλύπτει και τις ανάγκες των κλινικών της πόλης. Εξήγησε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται να δώσουν αίμα, ειδικά σε ότι αφορά τη μόλυνση με κορονοϊό. Κι αυτό γιατί τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας και η προσέλευση είναι επίσης ασφαλής καθώς οι αιμοδότες δεν εμπλέκονται με τμήματα και χώρους με ασθενείς με covid, αλλά εισέρχονται από τα εξωτερικά ιατρεία.

Σήμερα η κινητή μονάδα αιμοδοσίας θα είναι στη Σκιάθο και την ερχόμενη Πέμπτη στο Ριζόμυλο. «Καθημερινά κάνουμε εξορμήσεις και ζητάμε τη βοήθεια των αιμοδοτών. Στη χώρα μας, αναλογικά με τον πληθυσμό έπρεπε να διαθέτουμε επαρκής μονάδες αίματος, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Καλύπτουμε το 60% των αναγκών με εθελοντές αιμοδότες και το 40% από δότες αντικατάστασης», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι καθημερινά όποιος επιθυμεί να δώσει αίμα μπορεί να το κάνει από τις 8:30π.μ. έως τις 13:30 και από τις 17:30 έως τις 20:00 ενώ το Σάββατο από τις 9:00 έως τις 13:00. Αν έχει φάει ένα ελαφρύ πρωϊνό μπορεί να προσέλθει μετά από μισή ώρα, αλλά αν έχει γευματίσει θα πρέπει να έχουν περάσει τρεις ώρες. Δεν απαιτείται να προσκομίσει κάποιες εξετάσεις καθώς στο Τμήμα Αιμοδοσίας γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και εκτιμάται αν μπορεί να δώσει αίμα ή όχι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος