Με τουριστικούς φορείς της Μαγνησίας μίλησαν Ζέττα Μακρή και Σοφία Ζαχαράκη

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με φορείς Τουρισμού του Ν. Μαγνησίας και συζήτησαν θέματα που απασχολούν έντονα τον κλάδο, όπως η εξέλιξη της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, αλλά και η επόμενη ημέρα του Τουρισμού μετά τις επιπτώσεις της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης ο Λευτέρης Βιολέττας, πρώην Αντιδήμαρχος Σκιάθου, Γενικός Διευθυντής εταιρείας Consulting, ο οποίος παρουσίασε το «Σχέδιο Εθνικού Συστήματος Ελέγχου, Επιθεώρησης και Πιστοποίησης της εφαρμογής από τις τουριστικές επιχειρήσεις των μέτρων προστασίας κατά της νόσου covid-19», αναδεικνύοντας, στην εποχή της πανδημίας, ως καταλυτική παράμετρο για την ενεργοποίηση ξανά του τουρισμού, την εξασφάλιση της πρόληψης και προστασίας έναντι της νόσου.

Στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων σχετικά με τις σχολικές εκδρομές και τις προτάσεις για τη θέσπιση και καθιέρωση των περιβαλλοντικών εβδομάδων, με σκοπό την επαφή με τη φύση, τη γνωριμία με τον τόπο, την ανάδειξη των ορεινών όγκων, η Υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε την πεποίθηση, ότι «σύντομα θα επιστρέψουμε στις σταθερές συνήθειες και οι μαθητές μας δε θα στερηθούν άλλο τις εμπειρίες και τα οφέλη, που τους προσφέρουν οι σχολικές εκδρομές».

Με τουριστικούς φορείς της Μαγνησίας μίλησαν Ζέττα Μακρή και Σοφία Ζαχαράκη

Η κ. Μακρή αναφέρθηκε, ιδιαιτέρως, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που εντάσσονται στο υποχρεωτικό σχολικό πρόγραμμα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, με ποικίλες θεματικές ενότητες στις οποίες περιλαμβάνεται και το περιβάλλον, η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, ο εθελοντισμός, η αειφορία. Ενώ σημείωσε ότι τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αναβαθμίζονται με νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να διευρυνθεί το πεδίο, το έργο και η προσφορά τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία.

Τέλος, η κ. Μακρή αναφέρθηκε στη δυνατότητα κατάθεσης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις ενός δεύτερου παράλληλου μηχανογραφικού, στο οποίο οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν εκτός από τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα δημόσια ΙΕΚ, προκειμένου οι νέοι να έχουν εναλλακτικές και να ακολουθούν εκπαιδευτικές διαδρομές που υπηρετούν τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις τους.

Αυτό ισχύει και για τα Δ.ΙΕΚ με αντικείμενα σχετικά με τον Τουρισμό, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού.

Με τουριστικούς φορείς της Μαγνησίας μίλησαν Ζέττα Μακρή και Σοφία Ζαχαράκη

Με τη σειρά της, η υφυπουργός Τουρισμού κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει στραμμένη την προσοχή του στο αύριο, στο μέλλον, στηρίζεται στην εναρμόνιση των προσπαθειών, στη σύζευξη των δυνάμεων, στον σωστό προγραμματισμό και στη δύναμη της έγκαιρης τουριστικής στρατηγικής, προβολής και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος.

Κλείνοντας η Υφυπουργός Τουρισμού, ανέδειξε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για εναρμόνιση των κανόνων με στόχευση την απομείωση του βάρους των διαφορετικών διαδικασιών εισόδου στις διάφορες χώρες.

Η Ελληνική πρωτοβουλία για το πράσινο ψηφιακό  πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό, που έχει έντονο γαλάζιο χρόνο, οδήγησε στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, που θα ισχύει σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ και σε Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχτενστάιν και θα συμβάλει στη διασφάλιση της άρσης των ισχυόντων περιορισμών με συντονισμένο τρόπο, καθώς θα επιτρέπει στις αρχές κάθε χώρας να επιβεβαιώνουν ότι ο ταξιδιώτης είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού είτε έχει υποβληθεί πρόσφατα σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19, για ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος