Με “περγαμηνές” διεκδικεί πλέον πτήσεις το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία της έρευνας αγοράς στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για την καταγραφή του προφίλ των επιβατών και των εντυπώσεων τους σχετικά με τον προορισμό, το καλοκαίρι του 2021.Η εταιρεία που εκπόνησε τη μελέτη για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Ένωσης Ξενοδόχων, συναντήθηκε με αεροπορικές εταιρείες  στο Συνέδριο World Routes 2021 και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία τρεις ή τέσσερις από αυτές. Για τα αποτελέσματα της έρευνας ενημερώνονται σήμερα το απόγευμα (21/10) και τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας και της Κ. Ελλάδας και στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για τη στήριξη του marketing του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου.

Την παρουσίαση της έρευνας έκανε σήμερα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ο Γεώργιος Καραμάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΚPI Marketing Aviation Solutions, παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας  Αριστοτέλη Μπασδάνη, της Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου  Θέκλας Καμμένου και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Η διερευνητική μελέτη για το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών για πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, έγινε κατά τη διάρκεια των μηνών Αυγούστου – Οκτωβρίου 2021. Όπως τόνισε ο κ. Καραμάνος για να είναι ελκυστικό ένα αεροδρόμιο απαιτείται να διαθέτει όλες τις υποδομές, να είναι οικονομικό, κάτι που συμβαίνει με το αεροδρόμιο της ν. Αγχιάλου.

Με “περγαμηνές” διεκδικεί πλέον πτήσεις το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Η έρευνα αφορούσε 408 επιβάτες που αναχώρησαν από το αεροδρόμιο τους προαναφερόμενους μήνες με τις τέσσερις εταιρείες που έκαναν δρομολόγια. Το 83% των επιβατών πέταξε για το εξωτερικό και το υπόλοιπο για το εσωτερικό. Από το αεροδρόμιο ταξιδεύουν μεγαλύτερης ηλικίας άτομα και κυρίως άνδρες με τους περισσότερους να είναι Έλληνες που ταξιδεύουν προς τη χώρα μας για διακοπές ή για να δουν φίλους και συγγενείς. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες μένουν στη Μ. Βρεττανία αλλά και Αυστρία και θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν από εκεί πτήσεις, όπως και από Τσεχία και Δανία.

Κάνουν τις κρατήσεις τους κατά 67% απευθείας στην ιστοσελίδα της εταιρείας ή μέσω του ταξιδιωτικού πράκτορα. Κάνουν τις κρατήσεις τους πάνω από 40%, δυο με τρεις μήνες πριν, ενώ το 36% φθάνει στο αεροδρόμιο με ιδιωτικό αυτοκίνητο και κατευθύνονται προς καταλύματα ή οικίες στο Πήλιο. Ένα 24% κατευθύνεται στο club med. Τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς χρησιμοποιεί μόνο ένα 10% καθώς δεν υπάρχει συχνή συγκοινωνία προς το αεροδρόμιο και προς άλλους προορισμούς.

Με “περγαμηνές” διεκδικεί πλέον πτήσεις το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Οι ταξιδιώτες δηλώνουν ικανοποιημένοι γενικά από το αεροδρόμιο σε πολύ υψηλά ποσοστά ενώ ζητούν αναφορικά με νέες υπηρεσίες δωρεάν wifi 31%, κάτι που δεν είναι δύσκολο να γίνει. Επίσης ζήτησαν καταστήματα με τοπικά είδη, καταστήματα εστίασης , περισσότερα καθίσματα και επίσης 25% περισσότερους προορισμούς, καλύτερη σήμανση προς το αεροδρόμιο, ταχύτερη εξυπηρέτηση στον έλεγχο των διαβατηρίων, καθαρότερες τουαλέτες και πρίζες για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

Με “περγαμηνές” διεκδικεί πλέον πτήσεις το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

4,7 προς 5 επισημαίνουν ότι η περιοχή είναι ένας πολύ καλός ποορισμός. Οι Βρετανοί μας έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και τη μικρότερη οι Γερμανοί. Επίσης ένα 69% είπαν σίγουρα ναι θα ξαναγυρνούσαν στο Βόλο το Πήλιο και τις Σποράδες.

Έρχονται για τον ήλιο και τη θάλασσα, τον πολιτισμό και γενικότερα για ξεκούραση. Στην ερώτηση τι χρειάζεται να βελτιωθεί η περιοχή απάντησαν οι δρόμοι, δημόσια συγκοινωνία, καθαριότητα (σκουπίδια, ανακύκλωση καθαρές παραλίες) και σήμανση.

Ολόκληρη η έρευνα εδώ 

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην Έκθεση World Routes 2021

«Βασικό θέμα είναι τα χρήματα που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε μαζί με την αεροπορική εταιρεία, για να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα του προορισμού. Πολλές εταιρείες αεροπορικές με direct marketing από τις ιστοσελίδες τους προβάλλουν τις περιοχές. Εμείς τους προτείνουμε να κάνουν αυτό και να χρησιμοποιήσουν δικά τους μέσα, ή social media για να προβάλλουν τις γραμμές τους», επισήμανε ο κ. Καραμάνος.

Με “περγαμηνές” διεκδικεί πλέον πτήσεις το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

«Είναι σημαντικό να έχουμε τη συμβολή της Περιφέρειας και των δήμων για να στηρίξουμε την περιοχή ως προορισμό» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρ. Μπασδάνης. Ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων υπογράμμισε την ανάγκη συνέργειας των υπολοίπων Επιμελητηρίων, αλλά και των αντίστοιχων Ενώσεων σε θεσσαλικό επίπεδο, καθώς -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- το Αεροδρόμιο αποτελεί ένα στοίχημα που μπορούμε να κερδίσουμε».

Οι προοπτικές της Sky Express

H Sky Express που συνδέει το Βόλο με το Ηράκλειο σταματά τις πτήσεις της στις 29 Οκτωβρίου και άγνωστο είναι αν θα συνεχίσει. Πολύ πιθανό να το πράξει από την Άνοιξη. «Θα γίνει προσπάθεια να υπάρξουν καi πτήσεις με Ρόδο και με Κέρκυρα αλλά θα πρέπει να επιδοτηθούν οι γραμμές. Άλλαξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και πλέον πρέπει να κινηθούμε και να συναντήσουμε τα νέα στελέχη» εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος