Με παράσταση αφιερωμένη στο Β. Παπαθανασίου ανοίγει αυλαία το Δημοτικό Θέατρο Βόλου που φέρει το όνομά του

Παρουσιάστηκε επίσημα ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Δημήτρης Πιατάς

Με μία παράσταση αφιερωμένη στον Βαγγέλη Παπαθανασίου θα «κάνει αυλαία» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το κλειστό Δημοτικό Θέατρο του Βόλου που θα εγκαινιαστεί από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις 23 Ιουνίου.

Επιπλέον η πρώτη θεατρική παράσταση που θα δοθεί στο θέατρο θα είναι «Το έκτο πάτωμα» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Δ. Πιατάς. Η πρώτη πάντως θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με το νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή, Δ. Πιατά, θα είναι ένα θεατρικό έργο γραμμένο ειδικά για το Βόλο που γράφει ο Σάκης Σερέφας με τίτλο «Μαύρο Κύμα», αυτό των προσφύγων πού ήλθαν μαζικά στην περιοχή το 1922. Το έργο θα είναι έτοιμο να ανέβει στο τέλος του 2023.

«Ό,τι καλύτερο για την πόλη είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Δ. Πιατάς», επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, Γ. Βλιώρας, ευχαριστώντας για τις υπηρεσίες του τον απελθόντα καλλιτεχνικό διευθυντή, κ. Γαλάτη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι και με το νέο «όπλο» στο χώρο του πολιτισμού, το κλειστό Δημοτικό Θέατρο, Βαγγέλης Παπαθανασίου πλέον η «πόλη θα παίξει γερή μπάλα, καθώς διαθέτει το ανάλογο γήπεδο» στο χώρο του πολιτισμού.

Ο κ. Πιατάς συναντήθηκε επίσης με το δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο και πήρε τη συγκατάθεσή του για την πρώτη εκδήλωση που θα φιλοξενήσει το δημοτικό θέατρο, το μεγάλο αφιέρωμα στον Β. Παπαθανασίου.

Με παράσταση αφιερωμένη στο Β. Παπαθανασίου ανοίγει αυλαία το Δημοτικό Θέατρο Βόλου που φέρει το όνομά του
Αριστερά ο Δ. Πιατάς και δεξιά ο Γ. Βλιώρας

Ο κ. Πιατάς επισήμανε ότι αγαπά και σέβεται το Βόλο και στη «δύση» της καριέρας του τον ενδιαφέρει να είναι δημιουργικός καθώς αγαπά πολύ τη δουλειά του. «Έχω και δέσιμο με την πόλη και θα προσπαθήσω με τη συνεργασία σας να ανεβάσουμε τον πήχυ αυτού που λέγεται πολιτισμός. Γνωρίζω και πολλούς Βολιώτες νέους συναδέλφους και ηθοποιούς και καλλιτέχνες. Θα αγκαλιάσω οποιαδήποτε καλή προσπάθεια προσφοράς. Το θέατρο είναι συλλογική δουλειά. Το θέατρο είναι συγκλονιστικό, ένα νέο στην ουσία θέατρο. Ο Βόλος έχει γήπεδο και μάλιστα το «Μαρακανά» Δεν έχουμε παίχτες ακόμη, αλλά όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Και κυρίως το γήπεδο θέλει θεατές», επισήμανε και κάλεσε τους Βολιώτες να αγαπήσουν το θέατρο και «όλοι μαζί να ομορφύνουμε έναν ήδη όμορφο τόπο» τόνισε.

Συνεχάρη τη δημοτική αρχή που έδωσε το όνομα του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο θέατρο, ενός Έλληνα, «που ξεπέρασε τα όρια του πλανήτη και έγινε άστρο».

Η πρώτη αυτή εκδήλωση, αφιερωμένη στο Β. Παπαθανασίου θα περιλαμβάνει πέρα από μουσική και εικόνα και video. «Τα μουσικά σύνολα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και η Συμφωνική Ορχήστρα θα δουλέψουν πάνω σε έργα του Β. Παπαθανασίου, όσα άφησε αποτυπωμένα στο χαρτί, γιατί ο εμπνευσμένο αυτός άνθρωπος δούλευε χωρίς παρτιτούρες, έγραφε ολόκληρα έργα μόνο στο μυαλό του», επισήμανε.

Με παράσταση αφιερωμένη στο Β. Παπαθανασίου ανοίγει αυλαία το Δημοτικό Θέατρο Βόλου που φέρει το όνομά του

Ανέφερε ότι για να γεμίσει αυτό το θέατρο θα γίνουν σίγουρα πολλές συμπαραγωγές ενώ θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο τόσο το θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής όσο και το Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας.

Τόνισε ότι στον προβληματισμό για το ποιο θα είναι το πρώτο έργο που θα ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ, η απάντηση ήταν ένα έργο αντάξιο της πόλης με μεγάλη ιστορία. Ανέθεσε στον θεατρικό συγγραφέα Σάκη Σερέφα να γράψει ένα θεατρικό για το Βόλο με αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα, με τίτλο «Μαύρο κύμα», σαν τις καραβιές των προσφύγων που έφθαναν στο λιμάνι της πόλης το 2022, για να βρουν μια νέα πατρίδα. Η θεατρική παράσταση αυτή θα «παντρέψει» όλο το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης. «Κομμάτια του έργου ίσως ανέβουν ξεχωριστά σε γειτονιές. Μια χειροποίητη δουλειά, πρωτότυπη και θα απευθύνεται στους Βολιώτες γιατί έτσι πρέπει, τους το οφείλουμε».

Τέλος ανέφερε ότι στις έξι παραστάσεις που θα δοθούν το Σεπτέμβριο για το επίσημο άνοιγμα του θεάτρου, πέραν της εκδήλωση για το Βαγγέλη Παπαθανασίου, θα γίνουν και άλλα αφιερώματα με τη συμμετοχή της Δημοτικής Σχολής Χορού, του Μουσικού Σχολείου, αλλά και μιας θεατρικής παράστασης που έσπασε τα ταμεία εδώ και ένα χρόνο.

Με παράσταση αφιερωμένη στο Β. Παπαθανασίου ανοίγει αυλαία το Δημοτικό Θέατρο Βόλου που φέρει το όνομά του

Πρόκειται για το «Έκτο πάτωμα», που έσπασε τα ταμεία εδώ και ένα χρόνο στην Αθήνα. Η θρυλική μουσική κωμωδία σε διασκευή Άννας Παναγιωτοπούλου, με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, αναβιώνει σε μια μεγάλη παραγωγή με ζωντανή μουσική, που αφηγείται την καθημερινότητα των ενοίκων μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι της δεκαετίας του ΄30.

Ερμηνεύουν: Υρώ Μανέ, Δ. Πιατάς, Κ. Μακεδόνας, Ελ. Καστάνη, Δ. Λουκάκη, Μ. Ροζάκη, Αρμ.-Εδουάρδος Μενετιάν, Β. Αθανασόπουλος, Δ. Φραγκιόγλου, Ευαγγ. Μουμούρη. Αφήγ.: Μ. Παπακωνσταντίνου. Μουσικοί επί σκηνής: Δ. Κίκλης (πιάνο), Απ. Παρασκευαΐδης (ακουστικό μπάσο), Αρτ. Βαβάτσικα (ακορντεόν). Μουσ.: Στ. Κραουνάκης. Σκην.: Μ. Παντελιδάκης. Κοστ.: Χ. Σουλιώτης. Φωτ.: Λ. Παυλόπουλος. Χορογρ.: Μ. Γιακουμόγλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος