Με Μπετόβεν θα “ανοίξει” και θα “κλείσει” η 16η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Πάνω από 50 Σχολικές Χορωδίες και 2 Ορχήστρες θα δώσουν το παρόν στον κορυφαίο Μουσικό Σχολικό θεσμό της Ελλάδος, που θα “ανοίξει” και θα “κλείσει” με το περίφημο χορωδιακό έργο την ¨Ωδή της Χαράς¨ από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν σε ποίηση Σίλλερ και μουσική του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν.

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται από την σύνθεση της ¨Ωδής της Χαράς¨ (1824-2024) και το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και οι Σχολικές Χορωδίες και Ορχήστρες θα τιμήσουν τον μεγάλο συνθέτη. Εξαιρετική αναμένεται η συμμετοχή των Σχολικών Χορωδιών και Ορχηστρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη 16η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί από την  Πέμπτη 28 Μαρτίου έως την  Κυριακή 7 Απριλίου 2024, στην Καρδίτσα και  στο Μουζάκι με τη συμμετοχή άνω των 50 Σχολικών Χορωδιών και 2 Ορχηστρών, εκ των οποίων η μία από τη Νότιο Ιταλία (Κατάνια).

Με Μπετόβεν θα “ανοίξει” και θα “κλείσει”  η 16η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Περίπου 2.500 εκτελεστές-μουσικοί-χορωδοί εκτός από τους γονείς και συγγενείς θα επισκεφθούν το νομό Καρδίτσας συνεισφέροντας στην οικονομική ανάπτυξη και στην στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Θα συμμετέχουν Σχολικές Χορωδίες και Ορχήστρες από Αττική, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Μέγαρα Αττικής, Ιερισσός Χαλκιδικής, Αρναία Χαλκιδικής, Κέρκυρα, Ξάνθη,  Αγρίνιο, Αργολίδα, Ελασσόνα,  Κάρυστος, Κορινθία, Βέροια, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Αλεξανδρούπολη, Καρδίτσα, Μουζάκι, Σοφάδες κ.α. καθώς και Σχολική Ορχήστρα από την Κατάνια Ιταλίας.

Η 16η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος και του εξωτερικού και υλοποιείται με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας),  ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, ο Δήμος Σοφάδων,  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και διευθυντών Χορωδίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος