Με εντάσεις η έναρξη συζήτησης για τη δημιουργία Μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (βίντεο)

Απρόβλεπτη εξέλιξη έχει πάρει η έναρξη συζήτησης, για τη δημιουργία Μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι του Βόλου, αυτή την ώρα στο Δημαρχείο μεταξύ του μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, Στέλιου Λημνιού, και συνεργατών του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, όταν ο πρώτος προσήλθε στο Δημαρχείο, προκειμένου να παρακολουθήσει τη συζήτηση.

Με εντάσεις η έναρξη συζήτησης για τη δημιουργία Μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (βίντεο)

Ο Στέλιος Λημνιός άρχισε να φωνάζει διεκδικώντας το δικαίωμά του να ενημερωθεί, ως πολίτης, αφού η εκδήλωση είναι ανοικτή και πραγματοποιείται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Λίγη ώρα μετά την ένταση μεταξύ του κ. Λημνιού και του κ. Στεφόπουλου, ο κ. Λημνιός πέρασε στην αίθουσα μαζί και το δεύτερο μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κώστας Βολιώτης, για να δεχθούν λίγα λεπτά αργότερα απειλές του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου.

Με εντάσεις η έναρξη συζήτησης για τη δημιουργία Μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (βίντεο)

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου, εμφανίστηκαν και τρεις άνδρες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι ζήτησαν από τους δυο πολίτες Λημνιό και Βολιώτη να περάσουν έξω από την αίθουσα, αλλά αρνήθηκαν λέγοντας ότι δεν έκαναν κάνει επιλήψιμο.

Με εντάσεις η έναρξη συζήτησης για τη δημιουργία Μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (βίντεο)

Ως γνωστόν η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας έχει εκφράσει προβληματισμούς σχετικά με το αν και κατά πόσο αυτή η επένδυση είναι ορθή για το περιβάλλον και τους κατοίκους της Μαγνησίας.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό είχε γραφτεί στον τοπικό τύπο, ότι επενδυτές  από το Κατάρ έχουν λάβει στον επενδυτικό τους χάρτη τον Βόλο για τα επόμενα σχέδια τους, είδηση που επιβεβαιώθηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην Mediterranean Gas, η οποία ιδρύθηκε το 2020, με έδρα τον Βόλο.

Η Mediterranean Gas έλαβε  την αρχική έγκριση από τη ΡΑΕ, στην αίτηση που υποβλήθηκε στις 25 Αυγούστου 2021 σχετικά με χορήγηση άδειας Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) του έργου: «ΑΡΓΩ FSRU», με την αρμόδια Αρχή να δίνει προθεσμία 15 ημερών, σε όποιον έχει έννομο συμφέρον, για τυχόν τεκμηριωμένες αντιρρήσεις. (https://www.taxydromos.gr/Topika/420461-ependysh-mamoyth-sto-limani.html)

Αυτή την ώρα τα πνεύματα ησύχασαν και ξεκίνησε η επί της ουσίας συζήτηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος