Με Αντώνη Ρέμο η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο Βόλο

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Η έναρξη δίνεαι αύριο το απόγευμα στην παραλία του Βόλου στο Ηρώο με το άναμμα των εορταστικών φώτων. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα με καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο.

Ο κύκλος γιορτινών εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Βόλος μας Μαγεύει» πραγματοποιείται για 9ησυνεχόμενη χρονιά στην πόλη και βασικά σημεία της προσπάθειας αποτελούν ο εντυπωσιακός φωτισμός του εμπορικού κέντρου του Βόλου, η λειτουργία του φαντασμαγορικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου για παιδιά με θέμα «Τα Κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου στον Βόλο», η φωτισμένη «Αργώ» – σύμβολο της πόλης – στο κέντρο της παραλίας του Βόλου, οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, τα δρώμενα στο εμπορικό κέντρο και οι 100 και πλέον καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες,  που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του 40ήμερου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις δημοτικές ενότητες του Βόλου.

Η αυριανή εκδήλωση

Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος αποτελείται από γιορτινές μελωδίες και κομμάτια από το ρεπερτόριο της rock όπερας, έως κλασικές rock επιτυχίες, για τα οποία συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε πλήρη ανάπτυξη και μουσικοί  rock μπάντας, ενώ παράλληλα κινούνται και οι τραγουδιστές –  συνεργάζονται μουσικά η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου και ο Απόστολος Μόσσιος ως εκπρόσωπος της ροκ σκηνής, με τη συμμετοχή 90 μελών των Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου και χορευτές Σχολών της πόλης, για να προετοιμάσουν το κοινό να υποδεχθεί τον μοναδικό ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ! Ο Αντώνης Ρέμος θα ανέβει στην σκηνή και θα  ερμηνεύσει μεγάλες του επιτυχίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε ένα liveπρόγραμμα το οποίο θα μεταδίδεται και από οθόνες τοποθετημένες κατά μήκος της παραλίας του Βόλου, ενώ στη συνέχεια με το Δήμαρχο της πόλης κ. Αχιλλέα Μπέο θα πατήσουν το «μαγικό κουμπί»  για να φωταγωγηθεί η πόλη και να στολιστεί ο ουρανός με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου διευθύνει ο μαέστρος της Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος έχει ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος, υπεύθυνη χορωδιών η Σύλβια Τσιμπανάκου και οι ενορχηστρώσεις του συνόλου των μουσικών κομματιών είναι του Θεόδωρου Λεμπέση. Τραγουδούν οι Απόστολος Μόσιος και Σύλβια Τσιμπανάκου. Τον εντυπωσιακό περίπατο επί της οδού Δημητριάδος με τις παραδοσιακές άμαξες του Βόλου, συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα με τον μαέστρο της Βασίλη Τασούδη.

Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move,  Dance Studio και Apparatus Circus lab,  με χορογράφους (αλφαβητική σειρά) τους: Νικολέτα Δεφαράνα, Νίκολα Κρίτσλοου, Αγγελική Μέλη, Ραφαέλα Μηνά, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Σόνια Παπασίκα, Κατερίνα Σαρρή.

Οι στολές των Δημοτικών Χορωδιών και τα κοστούμια των χορευτών σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τον  Κωνσταντίνο Μαγαλιό και τους συνεργάτες του.

Η συμμετοχή των τοπικών καλλιτεχνών ξεπερνά στη φετινή εκδήλωση κάθε προηγούμενο, τα μέλη των Χορωδιών είναι περισσότερα από 90 άτομα, οι μουσικοί  περισσότεροι από 60, οι χορευτές ξεπερνούν τους 100 και επί σκηνής θα συναντηθούν καλλιτεχνικά περισσότεροι από 250 βολιώτες.

Όλο το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Βόλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος