Με 25 Βούλγαρους πυροσβέστες ενισχύονται οι δυνάμεις της Θεσσαλίας

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να έλθουν και να σταθμεύσουν στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου δύο καναντέρ, ενώ είναι άγνωστο πότε θα έλθουν τα ελικόπτερα Έρικσον. Για την ώρα στο αεροδρόμιο σταθμεύουν τρία αεροσκάφη “Πετζετέλ”, που είναι αναγνωριστικά κυρίως και διαθέτουν και κάδους για μικρή ποσότητα νερού.

Επιπλέον στα μέσα Ιουλίου αναμένονται 25 Βούλγαροι πυροσβέστες για να ενισχύουν τις θεσσαλικές δυνάμεις πυρόσβεσης. Θα έχουν έδρα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Β’ ΒΙΠΕ. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Μαγνησίας, Απόστολος Κουφογεώργος.

Επανέλαβε δε ότι Πολιτική Προστασία δεν υφίσταται χωρίς Πυροσβεστική και το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόληψη και ζήτησε περισσότερους ελέγχους στους φορείς που λαμβάνουν χρήματα για πρόληψη και που τα διαθέτουν.

Στο Νομό μας ο επιχειρησιακός σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει. Γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε έλλειψη προσωπικού και νέων οχημάτων. Προχθές που ζητήθηκε από την Περιφέρεια να φύγουν τέσσερις συνάδελφοι με ένα όχημα και να πάνε στη φωτιά της Αθήνας, όπως και έγινε. Άρα χρειάζονταν ενα όχημα μεταφορά προσωπικού και εμείς διαθέτουμε μόνο ένα που μπορεί να μεταφέρει τέσσερα άτομα και είναι σχεδιασμένο να επιχειρεί στην πόλη και όχι στο δάσος. Τελικά με αυτό πήγαν οι συνάδελφοι στις φωτιές της Αθήνας και τους περιμένουμε να επιστρέψουν σήμερα”.  

Εξήγησε ότι οι πυρκαγιές που συνδυάζουν δασικό πλούτο με οικισμό είναι οι δυσκολότερες να αντιμετωπιστούν. “Γιατί πέρα από πυρκαγιά πρέπει να σώσεις και ανθρώπινες ζωές. Επιμένω και λέω σε όλους είναι ότι όλοι χρησιμοποιούν τον όρο Πολιτική Προστασία και όχι Πυροσβεστική που είναι η ραχοκοκαλιά της Πολιτικής Προστασίας“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος