Με 10 απορριμματοφόρα ενισχύεται ο στόλος του Δ. Καρδίτσας

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στο δημαρχείο από τον Δήμαρχο Καρδίτσας, κ. Βασίλη Τσιάκο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, κ. Σωτήρη Αντωνίου, στη διάρκεια της οποίας έγινε αναλυτική ενημέρωση σε ζητήματα, που αφορούν την καθαριότητα του δήμου, την ενίσχυση του στόλου, την ανακύκλωση και τα έργα που προγραμματίζονται στον τομέα αυτό. Παράλληλα η δημοτική αρχή απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, να συνδράμουν στην προσπάθεια που κάνει, για μια καθαρή και ανθρώπινη πόλη.

Ο κ. Τσιάκος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων και στην προμήθεια μηχανημάτων προκειμένου η πόλη να είναι καθαρή, δίδοντας καθημερινά αγώνα. “Το να διατηρούμε την πόλη καθαρή είναι ζήτημα φιλοσοφίας, κουλτούρας και πολιτισμού. Είναι ζήτημα όλων μας. Καλώ τους πολίτες να βοηθήσουν εμπράκτως την προσπάθεια που κάνει ο δήμος“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Σωτήρης Αντωνίου αναφέρθηκε αναλυτικά στα ζητήματα αρμοδιότητάς του.
Οι κοινόχρηστοι χώροι, τα πάρκα και οι πλατείες, που λόγω της πανδημίας έγιναν πόλος έλξης όλων των δημοτών, ήταν και συνεχίζουν να είναι η προτεραιότητά μας, με την παρουσία εργαζομένων σχεδόν σε όλες τις γειτονιές και συνοικίες. Στο κέντρο της πόλης, η παρουσία εργαζομένων με καρότσι, πρωί – απόγευμα είναι ιδιαίτερα αισθητή”.
 Ο κ. Αντωνίου είπε μεταξύ άλλων, ότι αντικαταστάθηκαν μέχρι τώρα 1.000 κάδοι, πράσινοι και μπλε, ενώ προγραμματίζεται για τη συνέχεια η υπογειοποίηση των κάδων σε 12 πλατείες της πόλης μας.

Από την προσεχή Κυριακή το βράδυ, το ανακατασκευασμένο πλυντήριο, που παραλάβαμε πριν λίγες μέρες, θ΄ αρχίσει το πλύσιμο των κάδων στο κέντρο της πόλης και θα συνεχίσει σε όλες τις συνοικίες και στα χωριά. Τα δύο απορριμματοφόρα, που κι αυτά ανακατασκευάστηκαν, έχουν μπει ήδη σε πλήρη λειτουργία. Ευελπιστούμε πως μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η πάντα γραφειοκρατική διαδικασία, για την απόκτηση τεσσάρων νέων απορριμματοφόρων, τα οποία σαφώς και θα συμβάλουν στην πιο καθαρή εικόνα της πόλης μας, καθώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό επιδιώκουμε ως υπηρεσία καθαριότητας.
Την προσπάθειά μας αυτή, θα ενισχύσει προσεχώς η απόκτηση τριών νέων απορριμματοφόρων με λίζινγκ και ως δημοτική αρχή θα είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την πολύ σημαντική ανανέωση του στόλου που, εκτός όλων των άλλων, θα μειώσει σημαντικά τα έξοδα της υπηρεσίας για τα ανταλλακτικά και τη συντήρηση του «γερασμένου» μας στόλου”.

Να σημειωθεί ότι αύριο, στη συνοικία Καμινάδων και ξεκινώντας από το ύψος του θερινού κινηματογράφου, θα στηθεί επιχείρηση καθαρισμού και ευπρεπισμού από τρεις υπηρεσίες. Καθαριότητα, Πράσινο και τεχνική υπηρεσία θα δράσουν στην προαναφερόμενη περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος