Μαζί για το Βόλο: Να μπει τέλος στη βεντέτα Δήμου και Πανεπιστημίου

Να σταματήσει η βεντέτα μεταξύ του δήμου Βόλου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ζητά η παράταξη «Μαζί για το Βόλο», καθώς όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του «ναρκοθετεί το μέλλον της πόλης».

Επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή την οποία κατηγορεί για «εμμονές που δεν έχουν τελειωμό». Επισημαίνει τέλος ότι στο Δ.Σ. της Τετάρτης 3 Μαρτίου θα καλέσει και τις υπόλοιπες παρατάξεις, να στηρίξουν αίτημα για αναβολή της συζήτησης του θέματος αποχαρακτηρισμού έκτασης για χρήσεις του Πανεπιστημίου στο Πεδίο του Άρεως, με σκοπό να γίνει ειδική για το θέμα αυτό συνεδρίαση, όπου το Π.Θ. θα παραστεί για να εκθέσει τις απόψεις του.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει μεταξύ άλλων: “Ο παροξυσμός και οι εμμονές του Δημάρχου δυστυχώς δεν έχουν τελειωμό. Θεωρώντας ότι όντως γίναμε πριγκιπάτο του Μονακό, πίστεψε πως όντως έχει γίνει πρίγκηπας και μπορεί να κάνει ότι θέλει. Στο σπίτι του, όντως θα μπορούσε. Όχι όμως παίζοντας με το παρόν αλλά κυρίως με το μέλλον της πόλης. Ειλικρινά, σε ποια άλλη πόλη μια δημοτική αρχή έχει ανοίξει βεντέτα με το Πανεπιστήμιο της; Σε ποια άλλη πόλη μια δημοτική αρχή δεν επιθυμεί την ανάπτυξη ενός ιδρύματος με πολλαπλά οφέλη;

Η νέα εξέλιξη σύμφωνα με την οποία πρόθεση του Δήμου Βόλου  είναι να αποχαρακτηρίσει έκταση του Πεδίου του Άρεως από χώρο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου είναι αχαρακτήριστη. Το Πεδίο του Άρεως και η γύρω περιοχή είναι ζωτικός χώρος ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ. Καλό είναι να γνωρίζει η τοπική κοινωνία ότι στον σχεδιασμό του Π.Θ., το τμήμα που σκοπεύει να αποχαρακτηρίσει ο Δήμος σχεδιάζεται να περιλάβει συνεδριακούς χώρους και αμφιθέατρο 800 θέσεων, βιβλιοθήκη για το Πολυτεχνείο, χώρους για τη Σύγκλητο και για επίσημες συναντήσεις”.

“Για την ίδια έκταση – τονίζεται στην ανακοίνωση – να θυμίσουμε πως πριν λίγους μήνες το ΔΣ ομόφωνα είχε εκ νέου δεσμεύσει το ακίνητο με χαρακτηρισμό αποκλειστικά για πανεπιστημιακές χρήσεις. Τι μεσολάβησε εκτός από εμπάθεια, εμμονές και συμπλέγματα;

Ένα Πανεπιστήμιο που αποτελεί, μακράν, τον μεγαλύτερο εργοδότη και τον μεγαλύτερο επενδυτή της πόλης, που υλοποιεί μέσα από εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις κατασκευαστικά έργα προϋπολογισμού 160.000.000 ευρώ στην περιφέρεια Θεσσαλίας με το 80% αυτών στην πόλη του Βόλου. Ένα Πανεπιστήμιο το οποίο, πέραν όλων των παραπάνω τροφοδοτεί μέσω της λειτουργίας κάθε χρόνο την πόλη του Βόλου και γενικότερα τη Μαγνησία με 95.000.000 ευρώ, τα οποία ξοδεύονται από φοιτητές, προσωπικό, συμμετέχοντες σε εθνικά και διεθνή συνέδρια σε εστίαση, ενοίκια, διασκέδαση κλπ και που τα τελευταία χρόνια σε πολύ δύσκολους οικονομικά και κοινωνικά καιρούς  στηρίζει όσο κανείς την πόλη του Βόλου. Θέλει ή όχι η δημοτική να γίνουν αυτά τα έργα, ή προτιμά να μην είναι πανεπιστημιακός ο χώρος; Θέλει ή όχι η δημοτική να ολοκληρωθεί η Πολυτεχνική Σχολή στον Βόλο;”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος