Μαζεμένα τρίμηνα θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ

Ηλεκτρονικά θα αποστέλλονται από την 1-1-2023 οι λογαριασμοί στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της επιχείρησης που συνεδρίασε σήμερα. Ειδικότερα στην απόφαση που λήφθηκε για την εφαρμογή των τελών ύδρευσης για το 2023 εμπεριέχεται και ο διαφορετικός τρόπος αποστολής των ειδοποιητηρίων πληρωμής με αποστολή λογαριασμού έναντι στο 1ο τρίμηνο και εκκαθαριστικού στο εξάμηνο.

Εν όψει της υλοποίησης των  αποφάσεων του ΔΣ, είναι αναγκαία, σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ  η αποστολή λογαριασμών στο σύνολο των καταναλωτών, για την κατανάλωση μέχρι και 31/12/2022.

Αυτό σημαίνει:

α) την έκδοση και αποστολή των ετήσιων λογαριασμών, στις περιοχές που δεν υπάρχουν υδρόμετρα και για το 2022 εντός του Δεκεμβρίου του 2022.

β) την έκδοση και αποστολή εντός του Δεκεμβρίου των λογαριασμών που εκκρεμούν για τους τομείς  που αφορούν στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία, με βάση την μέτρηση για το 3/2022 και την ιστορική κατανάλωση δηλαδή την αντίστοιχη περσινή για το 4/2022 σε ενιαίο λογαριασμό.

γ) την έκδοση και αποστολή εντός του Δεκεμβρίου των λογαριασμών που εκκρεμούν στις περιφερειακές ενότητες με βάση τις υφιστάμενες μετρήσεις τριμηνιαίας κατανάλωσης (δύο έως τριών κατά περίπτωση) και του υπόλοιπου χρονικού διαστήματος με βάση την αντίστοιχη περσινή κατανάλωση. Επειδή ο προς έκδοση λογαριασμός αφορά σε τέσσερα τρίμηνα, η χρέωση του συνόλου των κυβικών της κατανάλωσης, να αφορά στην πρώτη κλίμακα του τιμολογίου, τόσο στην ύδρευση όσο και στην αποχέτευση, και

δ) Για τις παραπάνω περιπτώσεις το διάστημα αποπληρωμής θα είναι τριπλάσιο του συνήθους ενώ για τις περιπτώσεις των λογαριασμών μεγαλύτερο ή ίσο των 500€ παρέχεται η δυνατότητα στον καταναλωτή για διακανονισμό της οφειλής με βάση τις ισχύουσες αποφάσεις του Δ.Σ.

Οι καταναλωτές, κυρίως αυτοί της περιφέρειας θα κληθούν να πληρώσουν κάποια σημαντικά ποσά μέχρι το τέλος του έτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος