Μ. Δραμητινός: Ικανοποίηση για εξιχνίαση κλοπής ιατρικού υλικού

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός που εξιχνιάστηκε η κλοπή ιατρικών μηχανημάτων στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ήταν το μοναδικό
που έδωσε κάποια στοιχεία που συνέβαλαν στην ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Μεταξύ των στοιχείων αυτών περιλαμβάνονται οι περιγραφές των δύο αυτοπτών μαρτύρων που είδαν και σταμάτησαν την κλοπή στο Αχιλλοπούλειο στη μέση το video από τις κάμερες από τα καφέ κ.α. “Οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι του Νοσοκομείου τους αναγνώρισαν και στην κάμερα και τα στοιχεία αυτά αποδείχθηκαν πολύ χρήσιμα”, επισήμανε ο κ. Δραμητινός. Επιπλέον ανέφερε ότι το Νοσοκομείο συνεργάστηκε και με την Ιντερπόλ αποστέλλοντας ό,τι στοιχεία του ζητήθηκαν. “Κατηγορήθηκαν για πλημμελή φύλαξη τα ελληνικά νοσοκομεία, κάποιοι τα αποκάλεσαν ξέφραγα αμπέλια. Αλλά όπως είδατε το κύκλωμα είχε ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο σε Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Γαλλία… Δεν φαντάζομαι ότι κάποιος μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο και για τα νοσοκομεία των ευρωπαϊκών αυτών χωρών”, τόνισε.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι δράστες παρακολουθούσαν για αρκετές ημέρες το Νοσοκομείο του Βόλου όπως και τα άλλα ενώ εικάζεται ότι εισέρχονταν στους χώρους και ως ασθενείς για να εξετάσουν τους συγκεκριμένους χώρους από κοντά. “Μας ενημέρωσαν ότι ήδη εντοπίστηκαν μηχανήματα από τη Λάρισα και ένα άλλο ελληνικό νοσοκομείο στη Μπογκοτά και γίνεται προσπάθεια επαναπατρισμού τους. Εμείς σταθήκαμε τυχεροί που η κλοπή στο Αχιλλοπούλειο δεν ολοκληρώθηκε και δεν πήραν το γαστροσκόπιο και το κολονοσκόπιο και λειτούργησε κανονικά το τμήμα, όλο αυτό το διάστημα” επισήμανε ο κ. Δραμητινός.
Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, συγκέντρωνε στοιχεία που είχε στη διάθεσή της και τα οποία ταυτοποιούσαν δύο από τους τρεις δράστες, ενώ από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι έρχονταν σε επαφή και με τρίτο άτομο. Μάλιστα εξακριβώθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποιούσαν είναι νοικιασμένο από Αθήνα.
Τα στοιχεία αυτά, εστάλησαν στην Αθήνα, όπου και έγινε γνωστός ο τρόπος δράστης των τριών Κολομβιανών, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος