Μ. Μπαλλής: Εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Μάκης Μπαλλής επισημαίνει ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. φέρουν μεγάλη ευθύνη για το “ξεπούλημα” της ελληνικής φέτας απέναντι στη δήθεν φέτα του Καναδά και ας μην προσπαθεί η αξιωματική αντιπολίτευση “να ρίξει την μπάλα στην κερκίδα”.

Ολόκληρη η δήλωση 

Όπως διαπιστώσαμε όλοι μας  χθες, έφθασε και στο Βόλο η  αγωνιώδης προσπάθεια της ΝΔ την τελευταία βδομάδα να βγάλει από πάνω της την μεγάλη ευθύνη που φέρει για το «ξεπούλημα» της ελληνικής φέτας απέναντι στη δήθεν  φέτα του Καναδά, με τις ψήφους των δικών της ευρωβουλευτών στο Ευρωκοινοβούλιο πριν λίγες μέρες.

Είναι κατανοητό το έντονο εσωκομματικό πρόβλημα που προκαλεί στην αξιωματική αντιπολίτευση η συγκεκριμένη στάση των ευρωβουλευτών της και η ανησυχία που της δημιουργεί η καταδίκη αυτής της στάσης από το σύνολο  των κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας και ιδιαίτερα της Θεσσαλίας. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος τόσο για την προ διημέρου κεντρική εσωκομματική σύσκεψη υπό τον βουλευτή της ΝΔ Λ. Αυγενάκη, όσο και για τις εξορμήσεις των στελεχών της στην επαρχία.

Η προσπάθεια της ΝΔ να «πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα», να ρίξει αλλού το ενδιαφέρον της υπόθεσης και να ρίξει τις συνέπειες της δικής της στάσης, που απειλεί με καταδίκη την ελληνική φέτα, σε… υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, παραπέμπει στη γνωστή φράση «εκεί που μας χρώσταγαν, μας παίρνουν και το βόδι».

Όλοι γνωρίζουν ότι για την υπερψήφιση της CETA και της συγκεκριμένης συμφωνίας για τη «φέτα» του Καναδά,  δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο η όποια άποψη του οποιουδήποτε υπουργού, αλλά μόνο η ψήφος των ευρωβουλευτών (για το Ευρωκοινοβούλιο) και των βουλευτών (για τα εθνικά κοινοβούλια, όταν έρθει προς συζήτηση η συμφωνία).

Οι οκτώ ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ΝΑΙ στην αναγνώριση της καναδικής «φέτας», μαζί με ακόμη 400 ευρωβουλευτές που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις. Οπως η άποψη «πρέπει να λειτουργούμε με λογική ανοιχτών οριζόντων» που είπε ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος της ΝΔ, όπως η άποψη «ο ανταγωνισμός θα λύσει όλα τα προβλήματα» που εξέφρασε άλλος συνάδελφός του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε αμέσως μετά ότι «στη ΝΔ θα πρέπει να ξαναδούμε τη στάσης μας ενόψει της όποιας συζήτησης στο εθνικό κοινοβούλιο».

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους ευρωβουλευτές της ΛΑΕ, του ΚΚΕ και τους ανεξάρτητους Ν. Μαριά και Σοφία Σακοράφα, ψήφισαν ΟΧΙ στη συμφωνία.

Αντί για καναδέζικες μπουρμπουλήθρες, ας μας μας πουν αν η στάση του κόμματός της ΝΔ βοηθά στην κατοχύρωση ως ΠΟΠ της ελληνικής φέτας, αν σε λίγα χρόνια θα υπάρχει στα ευρωπαϊκά ράφια ελληνική φέτα ή φθηνές απομιμήσεις «τύπου φέτας»,  αν η λογική τους για πλήρη υποταγή στις επιταγές της ελεύθερης αγοράς έχει κάποιο τέλος. Ας απαντήσουν τι στάση θα κρατήσουν αν έρθει το ίδιο θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ξεκάθαρα, χωρίς φιοριτούρες.-

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος