Μαγνησία: Σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης και κατόπιν νέων καταγγελιών από Μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Ν.Μαγνησίας, εφιστάται η προσοχή των Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων όσον αφορά τις τηλεφωνικές απάτες οι οποίες τείνουν να αυξάνονται καθημερινά.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες οι υποτιθέμενοι πελάτες, εκφράζουν την επιθυμία για κρατήσεις δωματίων και ζητούν από τους Επαγγελματίες το IBAN δήθεν για να κάνουν καταθέσεις προκαταβολής ή εξόφλησης. Στη συνέχεια οι Επαγγελματίες λαμβάνουν υποτιθέμενα μηνύματα τραπεζών στα οποία ζητούνται προσωπικοί κωδικοί για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Έτσι, οι υποτιθέμενοι πελάτες παραβιάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Επαγγελματιών αποκτώντας πρόσβαση στο e-banking και αφαιρούν τα ποσά των τραπεζικών λογαριασμών. Αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν μέσω διαδικτύου.

Εφιστάται η προσοχή των Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων πως υπάρχει έξαρση περιστατικών απάτης στη Μαγνησία. Δεν πρέπει να καταχωρούν κανένα όνομα χρήστη ή κωδικό πρόσβασης των τραπεζικών τους λογαριασμών σε ιστοσελίδες ή φόρμες που ανοίγουν μέσω υπερσυνδέσμων (links) και να μην κοινοποιούν σε άλλα άτομα τους προσωπικούς τους κωδικούς (ΡΙΝ) ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών. Σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία και την Τράπεζα που συνεργάζονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος