Μαγνησία: Επιστημονική ημερίδα για τη νόσο Αλτσχάϊμερ

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:30, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Βόλου

Λίγους μήνες πριν, ξεκίνησε στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ένα ερευνητικό πρόγραμμα, ακριβούς διάγνωσης της άνοιας με συγκεκριμένες εργαστηριακές εξετάσεις.

Στη Μαγνησία και στον Βόλο, το πρόγραμμα διεξάγεται με επιστημονικό υπεύθυνο τον ιατρό νευρολόγο Δημήτριο Καλοχριστιανάκη, Διευθυντή του Νευρολογικού Τμήματος της Κλινικής ΕΛΠΙΣ, στην οποία διεξάγονται και οι εξετάσεις του ερευνητικού προγράμματος. Στόχος της έρευνας είναι η διάγνωση της άνοιας και αν αυτή οφείλεται στη Νόσο Αλτσχάιμερ, με απόλυτα εξειδικευμένες και ακριβείς εργαστηριακές εξετάσεις, που διαγιγνώσκουν (επιβεβαιώνουν ή αποκλείουν) την ύπαρξη της Νόσου Αλτσχάιμερ, με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια.

Το πρόγραμμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Για την Ελλάδα, υπεύθυνη του προγράμματος είναι η καθηγήτρια Νευρολογίας Τσολάκη Μάγδα, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Καθηγήτρια Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Το ερευνητικό πρόγραμμα διεξάγεται με πρωτοβουλία της Ιαπωνικής Εταιρίας Ιατρικής Έρευνας Eisai και ανάδοχο εταιρία για την Ελλάδα την Altoida, που εξειδικεύεται στην οργάνωση και διεξαγωγή ιατρικών ερευνών.

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:30, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Βόλου πραγματοποιείται ενημερωτική ημερίδα για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, για τις μεθόδους της πρωτοποριακής αυτής έρευνας, για τους τρόπους αντιμετώπισης της άνοιας και κυρίως για τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας και τη διαδικασία συμμετοχής των ασθενών στο ερευνητικό πρόγραμμα, του οποίου το κόστος καλύπτεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από την ιαπωνική εταιρία Eisai.

Κεντρική ομιλήτρια είναι η καθηγήτρια Τσολάκη Μάγδα με τον Δημήτριο Καλοχριστιανάκη, ενώ θα παραβρεθεί και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιγνάτιος. Χαιρετισμό θα απευθύνει και εκπρόσωπος της Γενικής κλινικής ΕΛΠΙΣ, η οποία συμμετέχει ενεργά στην έρευνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος