Μαγνησία: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τις πληρωμές από το ΑΝΑΣΑ ΙΙ

Την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτησεις τους οι επιχειρήσεις που συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ ΙΙ για να πάρουν τα χρήματά τους.

Στη Μαγνησία οι επιχειρήσεις αυτές ανέρχονται σε 3223 και δραστηριοποιούνται στη Ν. Ιωνία και σε τμήματα του Βόλου. Αυτό αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΑΕΔΕΠ, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον διευθυντής της ΑΕΔΕΠ Απ. Παπαδούλη, αλλά και στελέχη της ΑΕΔΕΠ.

Ειδικότερα σε επίπεδο Μαγνησίας εντάχθηκαν 3223 επιχειρήσεις, εντός πέντε ημερών υπάρχει δικαίωμα ενστάσεων, θα ακολουθήσει η κατάθεση των δικαιολογητικών και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα να ανοίξει η πλατφόρμα για τις πληρωμές. Σημειώνεται ότι στην Λάρισα εντάχθηκαν 1892 επιχειρήσεις, 1181 στην Καρδίτσα και 1540 στα Τρίκαλα. Συνολικά θα μοιραστούν ένα ποσό 23 εκ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι στο πρόγραμμα μπήκαν όλες οι επιχειρήσεις από το πρόγραμμα παρέμβασης, η Περιφέρεια κατάφερε να αυξήσει το ποσό για τις επιχειρήσεις κατά 3 εκ. €, ενώ στελέχη της ΑΕΔΕΠ τόνισαν ότι μετά την εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει έλεγχος των κωδικών δαπανών, ώστε τα χρήματα της ενίσχυσης να διατεθούν στην κάλυψη υποχρεώσεων και όχι σε άλλες επενδύσεις. Σημειώνεται πάντως ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος του ΑΝΑΣΑ Ι καθώς οι ωφελούμενοι μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματ απου έλαβαν ως κεφάλαιο κίνησης μέχρι το τέλος του 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος