Λύση στο θέμα της στέγασης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας καλείται να δώσει η Ζέτα Μακρή

Να δώσει λύση στη στέγαση της Έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, καλεί την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, το Δ.Δ. του Μουσείου. Διαφορετικά όπως σημειώνει στην επιστολή,  «ο Βόλος και η Μαγνησία θα στερηθούν έναν πόλο πολιτισμού και παιδείας που λειτούργησε ακατάπαυστα τα τελευταία δέκα χρόνια».

Η επιστολή

“Κυρία Υφυπουργέ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, όπως σας είχαμε ενημερώσει, αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης της έκθεσής του. Από 1-8-2022 εγκατέλειψε τον χώρο που στεγαζόταν στην οδό Μικρασιατών 1 λόγω αγοράς του ακινήτου.

Γνωρίζετε ότι στο διάστημα των 10 χρόνων λειτουργίας του αποτέλεσε σημαντικό σταθμό παιδείας για μικρούς και μεγάλους. Κατάφερε να μεταδώσει τη γνώση για τη φυσική ιστορία του τόπου μας σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, κυρίως στο χώρο της έκθεσής του, όπου στεγάζονταν ορυκτά, πετρώματα και απολιθώματα μοναδικής επιστημονικής αξίας. Δυστυχώς όμως η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου έχει μείνει χωρίς στέγη και τα εκθέματά του έχουν μεταφερθεί σε αποθηκευτικούς χώρους αναγκαστικά μέχρι να βρεθεί άλλος χώρος στέγασης.

Θα επιθυμούσαμε την παρέμβασή σας προκειμένου αυτός ο κόμβος εκπαίδευσης να μη λείψει από τη Μαγνησία και ειδικά τώρα που ένας εκπρόσωπος του τόπου μας κατέχει μία καίρια θέση στο Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας.

Οποιαδήποτε προσφορά ενός χώρου πάνω από 150 m2 και με κάποιες απαραίτητες προδιαγραφές για τη λειτουργία ενός μουσείου, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση των ΑΜΕΑ, θα ήταν καλοδεχούμενη και θα συντελούσε στη συνέχιση μετάδοσης της γνώσης.

Σας καλούμε λοιπόν ως Μουσείο να δώσετε λύση. Σε αντίθετη περίπτωση ο Βόλος και η Μαγνησία θα στερηθούν έναν πόλο πολιτισμού και παιδείας που λειτούργησε ακατάπαυστα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις προσπάθειές σας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος