Λιμεναρχείο Βόλου: Καλύψτε παραλίες με ναυαγοσώστες

Array

Το Λιμεναρχείο Βόλου επιμένει ότι πρέπει να τηρηθεί ο νόμος και να καλυφθούν όλες οι πολυσύχναστες παραλίες με ναυαγοσώστες, διαφορετικά θα επιβληθούν πρόστιμα. Το θέμα συζητήθηκε σε σημερινή συνάντηση του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Μηλεών Ευαγ. Νασιόπουλου, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών Κ. Γραμμένου με το λιμενάρχη Βόλου, πλοίαρχο Μανώλη Κανάλη.

Η συνάντηση κρίθηκε απαραίτητη καθώς το Λιμεναρχείο στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί κάθε εβδομάδα κάλεσε σε έγγραφη απολογία τον δήμο Ν. Πηλίου και προχωρά η διαδικασία επιβολής προστίμου, γιατί δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες σε πέντε πολυσύχναστες παραλίες του δήμου.

Ο κ. Νασιόπουλος επισήμανε στον λιμενάρχη, ότι ο Δήμος έχει κάνει μέχρι σήμερα δύο διαγωνισμούς για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, που απέβησαν άκαρποι και για το λόγο αυτό, δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες στις παραλίες.

Ο λιμενάρχης επικαλέστηκε τη νομοθεσία που ορίζει ότι οι δήμοι πρέπει να έχουν ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες από τις αρχές Ιουνίου, ενώ  Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, εκτός από τους Δήμους συνυπεύθυνοι θεωρούνται και οι επαγγελματίες στους οποίους οι Δήμοι παραχώρησαν χώρο για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων. Ζήτησε δε από τους κυρίους Νασιόπουλο και Γραμμένο να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ενώ ο δήμος θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο και  όχι οι καταστηματάρχες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Νασιόπουλος επισήμανε ότι σήμερα το μεσημέρι έχει καθοριστεί συνάντηση με μία εταιρεία στο Βόλο και ελπίζει να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Πλέον ο δήμος έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην ανάθεση του συγκεκριμένου έργου με απευθείας ανάθεση, έπειτα από τους δύο άγονους διαγωνισμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος