Λεωνίδας Βατικιώτης: Η Ε.Ε δεν είναι μονόδρομος και η Βρετανία έστειλε το μήνυμα (vid)

Είναι μια δύσκολη ημέρα στη διαχείρισή της. Για τους ευρωπαϊκούς λαούς είναι μια θαυμάσια ημέρα γιατί φάνηκε ότι το γερμανικό σχέδιο της Ε.Ε δεν είναι ανίκητο. Είναι ένα σχέδιο αντιστρεπτό. Επίσης, γιατί καταρρίφθηκε ο μύθος ότι η έξοδος μιας χώρας από την Ε.Ε δεν είναι αδύνατη. Στην ουσία φάνηκε ότι όλα αυτά ήταν δικαιολογίες του χειρίστου είδους, για να κρύψουν την αδιαφορία τους για τις επιπτώσεις από τις εξασκούμενες πολιτικές.

Η σημερινή απόφαση της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η σπουδαιότερη ιστορική στιγμή από την ημέρα της δημιουργίας της. Οι συνέπειες θα είναι κατακλυσμιαίες. Ο Κάμερον θα φύγει ταπεινωμένος, όπως ταπεινωμένοι θα αποχωρήσουν όλοι όσοι έχουν συνδέσει τη ζωή και την ζωή των πολιτών και το μέλλον τους με το 4ο οικονομικό Ράιχ. Για την Ελλάδα το μήνυμα είναι ότι η υποταγή στο 4ο Ράϊχ δεν είναι μονόδρομος, όπως επίσης και η παραμονή μας στην Ε.Ε δεν είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο και αναντίρρητο. Επί της ουσίας άνοιξε ο δρόμος και πρέπει με μαζικό τρόπο και από τα Αριστερά να διεκδικήσουμε την έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε.

Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι η Ε.Ε δεν είναι ο εγγυητής των δημοκρατικών ελευθεριών, του κράτους πρόνοιας. Η Ευρώπη είναι τα 2/3 της Τρόικας. Οι Τροϊκανοί ΔΝΤ-Ευρωπαϊκή Επιτροπή- ΕΚΤ είναι αυτοί που ευθύνονται για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την καταβαράθρωση των μισθών και συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας, μιας ανεργίας που είναι στο 26% και συνεπώς δεν μπορεί να εμφανίζεται ως θεσμός υπεράνω πάσης κριτικής. Καθώς και ότι η παραμονή μας στην Ε.Ε να θεωρείται φυσική, όπως το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέχεται από θάλασσα. Τα παραπάνω ελέχθησαν από τον Λεωνίδα Βατικιώτη, διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και δημοσιογράφο στην εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου «Καθημερινοί Ήρωες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος